Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Staré Mesto chce vyznačiť parkovacie miesta aj pre skútre

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V rámci pripravovanej parkovacej politiky sa v Starom Meste budú vyznačovať parkovacie miesta nielen pre autá, ale aj pre skútre a malé motorky.

"Tie vníma Staré Mesto ako alternatívu voči autám," informoval dnes hovorca mestskej časti Tomáš Halán.

Staré Mesto začne aj s kampaňou na dodržiavanie 30 kilometrovej rýchlosti v centre, aby sa zvýšila bezpečnosť tak chodcov, ako aj cyklistov. Okrem toho na miestnom úrade pribudne cyklostojan, aby jeho zamestnanci na cestu do práce využili bicykel a mohli si ho bez problémov odložiť. "Staré Mesto počas celého roka rokovalo s Cyklokoalíciou a podarilo sa osadiť viacero nových cyklostojanov," uviedol hovorca.

Mestská časť sa zapája do Európskeho týždňa mobility, ktorý odštartoval v nedeľu (16.9.). Iniciatíva vyzýva ľudí, aby vystúpili z áut a nasadli na verejnú dopravu, bicykel či išli pešo. Na cestovanie v MHD im totiž počas tohto týždňa stačí ukázať vodičský preukaz.

„V stredu (19.9.) ráno preverím tie linky mestskej dopravy, na ktoré sa nám Staromešťania sťažujú pre nedostatok spojov alebo pre ich zlé načasovanie,“ povedala starostka Starého Mesta Tatiana Rosová (SDKÚ-DS). Najviac podnetov od obyvateľov bolo na linky smerujúce do okolia Horského parku. Preto sa v stredu o 8.30 h starostka odvezie zo zastávky Slovenská akadémia vied na Šancovej ulici pod Hlavnou stanicou v smere na Horský park linkami číslo 64 a 41. Európsky týždeň mobility sa v Bratislave koná od 16. do 22. septembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu