Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Izabelka (1) prežila 4,5-metrový pád na betón: Rodičia boli vo vedľajšej izbe!

Stará mama drží fotografiu malej Izabelky
Stará mama drží fotografiu malej Izabelky (Zdroj: greb noviny.sk)

SENICA – Tvrdý pád a srdcervúci plač! Rodičia zo Senice včera prežili snáď najhorší deň svojho života. Ich malá dcérka Izabela (1) sa v obývačke vyšplhala na parapetu, oprela sa o sieťku a nasledoval niekoľko metrový pád von oknom na tvrdý betón. Doráňané len 15-mesačné dievčatko musel zachraňovať vrtuľník, no hrozivý pád našťastie prežilo. Prečo na hravé batoľa nik nedohliadal? Kde boli v čase nešťastia rodičia? Tieto otázky si pri podobných tragédiách pokladá zrejme nejedna matka či otec.

„Suseda mi zvonila, že rýchlo utekajte, malá vám vypadla z okna,“ opísala pre Tv JOJ minúty strachu Izabelkina stará mama. Batoľa, ktoré padalo 4,5 metra malo obrovské šťastie. Krik a plač bol dobrým znamením, že sa mu hrôzostrašný pád podarilo prežiť. Malá Izabelka teraz leží v nemocnici na bratislavských Kramároch, kam ju transportoval vrtuľník. „Dieťa utrpelo úraz hlavy a zlomeninu lebky,“ informovala hovorkyňa nemocnice.

Takmer tragédia sa odohrala na senickom sídlisku v jednom z obytných domov, kde štvorčlenná rodina býva. Ich dcérky sa včera hrali v obývačke, keď sa mladšia z nich vyšplhala najprv na posteľ a z nej cez radiátor na parapetnú dosku. Čo sa stalo potom, ostáva záhadou. Dievčatko sa malo oprieť o sieťku a vytlačiť ju, po čom nasledoval 4,5-metrový pád na betónový chodník. Stará mama však tvrdí, že okno bolo otvorené len na „vetračku“, nie je preto jasné, ako sa 15-mesačnému dieťaťu podarilo okno otvoriť.

Plačúcu Izabelku uvidela, ako prvá suseda, ktorá okamžite bežala k dverám rodiny. „Ja som už len videla, ako mamička držala dieťatko v náručí,“ povedala pre Tv JOJ. Obaja rodičia boli pritom v čase nešťastia v byte. Zatiaľ čo Izabelka sa hrala so sestrou v jednej izbe, rodičia sedeli vo vedľajšej. Prípadom sa preto začala zaoberať už aj polícia. „Poverený policajt udalosť zdokumentoval a vo veci začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví,“ uviedol trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu