Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zdroj otravy Slovákov na oslave 50-ky: Objednávka 10 litrov tvrdého cez internet!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV – Otrávení Prešovčania metanolom, sa do nemocnice neprihlásili sami! Až po zákroku prešovských policajtov, ktorých kontaktovali českí kolegovia sa dostavili k lekárovi. Pôvodne prišli desiati, ale dvaja z nich ihneď podpísali reverz a odišli domov.

„Cítili sa dobre a tak nesúhlasili s hospitalizáciou,“ dozvedeli sme sa v Prešovskej nemocnici. Ďalší účastník oslavy, ktorý pravdepodobne pochádza z Česka, sa podrobil vyšetreniam už doma.

Oslávenci si objednali alkohol cez český internetový obchod a i ten kontrolovali českí policajti. Keďže v ňom tiež objavili škodlivý metanol, tak zisťovali i všetkých odberateľov, ktorí si cez túto stránku pitie objednávali a tak vypátrali, že zásielka išla i do Prešova. Objednávateľa potom navštívili slovenskí policajti a on kontaktoval i ďalších hostí.

„Cez internet objednali 10 litrov tvrdého alkoholu. Objednal ho muž, ktorý oslavoval päťdesiatku. Na oslave sa však pil aj alkohol z iných zdrojov. Na základe údajov od českých kolegov polícia kontaktovala objednávateľa, zaistila vzorky alkoholu z oslavy a poslala ich na preskúmanie do kriminalisticko-expertízneho ústavu v Košiciach. V dvoch z piatich vzoriek zistili vysoký obsah metylalkoholu," hovorí krajský prešovský policajný hovorca Daniel Džobaník.

V nemocnici všetkým hospitalizovaným odobrali krv a poslali ju na skúmanie do ústavu súdneho lekárstva v Košiciach, kde zisťovali prítomnosť metylakoholu. U štyroch z nich prítomnosť nebezpečného metanolu, skúšky potvrdili. Ani jeden z nich však neprišiel o zrak a nikto nie je v ohrození života. O nebezpečnej oslave, postihnutí hovoriť nechcú. Dokonca sú pobúrení, že sa už o nich zaujímajú média.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu