Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Megaúspešné letecké dni v Sliači: Prišlo až 50-tisíc ľudí

Talianska akrobatická formácia Frecce tricolori počas svojej akrobatickej šou Zobraziť galériu (13)
Talianska akrobatická formácia Frecce tricolori počas svojej akrobatickej šou (Zdroj: SITA)

SLIAČ - Medzinárodné letecké dni Slovak International Air Fest (SIAF) 2012, ktoré sa tento víkend konajú na letisku Sliač, sa dnes napriek dažďovým prehánkam tešili veľkému záujmu divákov. Ich návštevnosť podľa odhadu hovorcu tohto podujatia Petra Hajnalu atakovala hranicu 50-tisíc.

"Prvý deň bol úspešný, nestala sa žiadna nehoda, nič, čo by ohrozilo priebeh leteckého dňa. Diváci mohli vidieť nádherné ukážky," zhodnotil dnešok Hajnala.

Návštevníkov asi najviac zaujalo vystúpenie akrobatickej skupiny Frecce Tricolori z Talianska, ktorá patrí spolu s americkým bombardérom B-52 či ruskou stíhačkou MiG-29M2 k najväčším atrakciám SIAF 2012.

Nedeľný program ponúkne tie isté vystúpenia ako dnešný, len v pozmenenom poradí. Takisto ako dnes sa má začať dve hodiny predpoludním a trvať do 17:00. Návštevníci SIAF majú možnosť vidieť statické aj dynamické ukážky 95 lietadiel a vrtuľníkov zo 14 štátov.

Letecké dni SIAF 2012 organizuje firma Slovenská letecká agentúra, hlavným programovým partnerom je Ministerstvo obrany SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu