Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ministri čakali na prílet amerického bombardéra B-52

Ministri čakajúci na bombardér Zobraziť galériu (6)
Ministri čakajúci na bombardér

SLIAČ - Minister obrany Martin Glváč, šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák a náčelník Generálneho štábu SR generál Peter Vojtek (na fotke vlavo) dnes na Sliači netrpezlivo čakali na priíet amerického bombardéra B - 52. Ten priletel z americkej Louisiany predpoludním. Tento unikátny americký bombardér sa predstaví už tento víkend na Leteckých dňoch SIAF 2012 na Sliači

"Nechceli sme si nechat ujsť prílet tohto unikátneho stroja. Verím, že rovnako zaujme všetkých fanúšikov vojenského letectva," povedal minister Glváč.

O stroji:
Americky bombardér B - 52 je ťažký bombardér dlhého doletu. Je schopný letieť vo vysokej podzvukovej rýchlosti vo výške viac ako 15,166.6 metrov. Jeho pôvodným poslaním bolo nukleárne zastrašovanie. Dokáže niesť aj širokú paletu konvenčných zbraní. Má niekoľko funkcií. Pri bežnom konflikte dokáže uskutočniť strategický útok, letecky sprievod, vzdušnú izoláciu, ofenzívnu protivzdušnú a námornú operáciu. Vyrobenych bolo 744 kusov.

B-52 je tak isto vysoko-účinný a využívaný ako zaoceánsky dozor. Dokáže asistovať vojenským námorným silám Spojených štátov pri rôznych operáciach. 2 bombardéry B-52 sú schopné v priebehu dvoch hodín monitorovať 140,000 m2 oceánskej plochy. Jeho rozpätie krídiel je viac ako 56 metrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu