Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mellov obhajca: Belizský súd rešpektoval prezumpciu neviny

Karol Mello
Karol Mello (Zdroj: San Pedro Sun)

BRATISLAVA - Belizský súd rešpektoval prezumpciu neviny, keď oslobodil hľadaného Karola Mella z porušenia imigračných zákonov. Slovák obvinený z niekoľkých vrážd totiž nemohol vedieť, že mu bol odňatý cestovný pas a bez právnického vzdelania a dobrej znalosti angličtiny by mu nemohli preukázať, že pri žiadosti o udelenie trvalého pobytu v Belize vedome klamal.

Dnes to uviedol jeho slovenský obhajca Peter Schmidl. "Preukázalo sa, že nemohol vedieť o tom, že mu tu niekto vydal rozhodnutie o odňatí cestovného pasu," povedal Schmidl. Karolovi Mellovi totiž toto rozhodnutie podľa obhajcu nebolo doručené, ani nikomu, kto by na jeho prevzatie mohol byť splnomocnený. Z toho podľa Schmidla vyplýva, že keď Karol Mello neplatný cestovný pas použil pred belizskými úradmi, neurobil to úmyselne.

Mello bol obvinený aj z toho, že v žiadosti o udelenie trvalého pobytu v Belize neuviedol, že bol v minulosti trestne stíhaný. Schmidl povedal, že žiadosť síce nevidel, avšak Mello podľa neho bez právnych znalostí a perfektnej angličtiny mohol len ťažko vedieť, či sa ho pýtajú na trestné stíhanie alebo potrestanie. Obhajca predpokladá, že Karol Mello zostane v Belize, pretože v ňom rozbieha podnikanie a zakladá si rodinu.

Mella zatkli 11. júla v Belize viac ako rok po tom, čo ho prepustili z väzenia v Bratislave. Obvinený je zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia Mella a ďalšie štyri v slovenskom podsvetí známe osoby nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho a podozrieva ho aj z účasti na ďalšej vražde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu