Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Naháňačka ako z Hollywoodu: Opitý Alexander po streľbe vrazil do policajtov!

Alexander zdemoloval policajné auto Zobraziť galériu (5)
Alexander zdemoloval policajné auto (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Naozaj rušnú noc zažili bratislavskí policajti, ktorí včera po celom meste aj okolí naháňali nedolapiteľného Alexandra (42) na aute s rakúskou ŠPZ-tkou. Opitého utečenca nezastavilo ani niekoľko výstražných výstrelov a počas agresívnej jazdy si to neváhal namieriť aj na policajtov!

Alexander na seba nebezpečnou jazdou upozornil už v Bernolákove, keď na križovatke pred obchodným centrom predchádzal cez súvislé čiary. Tam však ešte nič nenasvedčovalo tomu, že sa o pár minút strhne šialená naháňačka. Policajná hliadka nenápadného vodiča zastavila a vypýtala si doklady. V tom znervóznel a tvrdil, že doklady má v kufri, odkiaľ ich chcel vybrať. „Keď policajti ustúpili od jeho vozidla, aby ich mohol vybrať, začal vodič s otvorenými dverami a bez zapnutých svetlometov unikať smerom na Senec,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Splašený Alexander sa snažil hliadku striasť a na kruhovom objazde sa obrátil späť do Bratislavy. Vo vysokej rýchlosti si to trielil po krajnici a ostatní vodiči sa jeho bláznivej jazde na Volkswagene museli vyhýbať. V tej chvíli si polícia zavolala posily a do nočnej naháňačky sa zapojili ďalšie hliadky, ktoré ho prenasledovali až do Petržalky. Keď sa jedna z hliadok pokúšala šialeného vodiča zastaviť, jednoducho ju obišiel a pokračoval v agresívnej jazde. „Druhú hliadku vytlačil vozidlom na krajnicu,“ dodala Hrašková.

Po niekoľkých odignorovaných upozorneniach polícia použila varovné výstrely do vzduchu. S vodičom Volkswagenu to však nepohlo, a preto sa rozhodli zbraň namieriť proti jeho autu. „Policajt použil služobnú zbraň proti vozidlu a opakovane vystreli do oblasti zadných kolies vozidla“ opísala Hrašovská pre Topky. Nezastaviteľný šialenec však aj s dierami v aute pokračoval v úteku.

Nebezpečný vodič chcel za každú cenu uniknúť a neváhal si to namieriť aj do policajného auta. Na diaľnici D1 zrazu šliapol na plyn a v plnej rýchlosti vpálil do policajnej hliadky, ktorá sa ho snažila zastaviť, pričom zranil policajtov. Silný náraz prevrátil Volkswagen na strechu a skončil vo zvodidlách. Muž uväznený vo vraku však aj napriek tomu odmietal vystúpiť z auta. „Následne policajti použili v zmysle zákona donucovacie prostriedky,“ uviedla hovorkyňa.

Niet divu, že muž chcel v dobrodružnej naháňačke pokračovať, policajti mu totiž namerali riadnu dávku alkoholu. „Dychovou skúškou policajti zistili požitie alkoholu. Prvé meranie malo hodnotu 0,94 mg/l a druhé 1,01 mg/l,“ povedala pre Topky Hrašková. Alexander však v rukáve skrýval ďalšie prekvapenie a tým bol dôvod úteku. „Podľa vyjadrenia podozrivého Alexandra (42) bol dôvodom jeho úteku pred policajtmi zákaz pobytu na území slovenskej republiky,“ uviedla polícia s tým, že informáciu preveruje.

Podobný scenár sa na bratislavských cestách opakoval aj o 2:30, pár hodín po incidente s unikajúcim Alexandrom. Policajnej hliadke sa zdal podozrivý vodič Favoritu, ktorý jazdil nekoordinovane z jednej strany cesty na druhú na Slovnaftskej ulici. Vyzvali ho, aby zastal, no muž šliapol na plyn a dal sa na útek. Vodičovo správanie presne kopírovalo Alexandrovu šialenú jazdu.

Polícia strieľala najprv do vzduchu, potom do auta a vodič Favoritu unikal ďalej cez Dunajskú Lužnú. „Až tu vodič za križovatkou zastal, k čomu ho prinútila technická porucha na motore vozidla,“ opísala druhý prípad hovorkyňa. Ivan, podobne ako Alexander aj potom odmietal vystúpiť z auta, z ktorého ho nakoniec museli vytiahnuť policajti. „U vodiča bolo dychovou skúškou zistené požitie alkoholu s nameranou hodnotou 0,91 mg/l,“ dodala Hrašková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu