Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Šialenec za volantom strieľal na autá: Za 5 rokov útočil vyše 700-krát!

Joerg Ziercke
Joerg Ziercke (Zdroj: SITA)

BERLÍN – Muž (57), ktorého v nedeľu zadržali nemeckí kriminalisti na západe krajiny kvôli päť rokov trvajúcej sérii strelieb na autá na diaľniciach po celom Nemecku, sa k viac než 700 útokom priznal. Oznámil to dnes na tlačovej konferencii vo Wiesbadene prezident Spolkového kriminálneho úradu (BKA) Jörg Ziercke.

Ako motív streľby zatknutý uviedol zlosť a stres z cestnej dopravy.

Podľa BKA muž od roku 2008 na diaľniciach vypálil najmenej 762-krát, väčšinou na kamióny prevážajúce nové autá. V niekoľkých prípadoch zasiahol aj vodiča a jednu vodičku vážne ohrozil na živote. Aj keď podľa Zierckeho muž poprel, že by chcel niekoho zraniť alebo zabiť, je vyšetrovaný aj z pokusu o zabitie.

Muž označovaný za postrach nemeckých diaľnic bol sám vodičom kamiónu a pracoval pre jednu špedičnú firmu. Útoky podľa šéfa BKA zdôvodnil zlosťou a stresom z cestnej dopravy. Pred rokmi bol vraj skoro vytlačený z cesty iným kamiónom a mal údajne opakované spory s inými vodičmi. Polícia u neho zaistila pištole kalibru 0,22 a deväť milimetrov s tlmičom, viac ako 1000 nábojov a strieľajúcu prepisovačku.

Útočil na diaľniciach po celom Nemecku, najčastejšie v Bavorsku, Bádensku-Württembersku, Hesensku, Severnom Porýní-Vestfálsku a v Porýní-Falcku. Niektoré prípady boli zaznamenané aj v Rakúsku, v Belgicku a vo Francúzsku. Páchateľ strieľal aj v Sasku a v Bavorsku. Za informácie vedúce k jeho dolapeniu vypísal BKA vlani odmenu 100.000 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu