Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bývalej šéfke väzníc hrozí väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Bývalej šéfke Zboru väzenskej justičnej stráže Márii K. (59) hrozí päť rokov väzenia. Stíhajú ju za ohováranie svojho bývalého podriadeného. Dnes malo byť na Okresnom súde Bratislava 1 prvé pojednávanie, no pre chorobu neprišla a muselo sa odročovať.

"Pán Janek už povedal všeličo, ale to, že v mojej neprítomnosti nakúpil autá za 4,5 milióna korún, nehovorí. Trvám na tom, že keď som bola na dovolenke na Kube, podpísal netransparentný nákup áut za milióny," povedala Mária K. v rozhovore pre denník Sme, ktorý bol publikovaný v auguste 2010. Na tomto tvrdení je postavená aj obžaloba prokuratúry z marca tohto roka.

Bývalý riaditeľ logistiky na generálnom riaditeľstve justičnej stáže Ladislav Janek bol podľa vlastných slov v čase podpisu zmluvy na dovolenke. Dodal, že Mária K. týmto pred médiami zdôvodnila jeho odvolanie z riaditeľskej funkcie, on tvrdí, že sa tak stalo bez udania dôvodu. Potom mu pridelili pozíciu, ktorá nezodpovedala jeho kvalifikácii a tak odišiel do civilu. Nepravdy, ktoré o ňom bývalá šéfka justičnej stráže verejne povedala, mu vraj značne skomplikovali jeho podnikateľské plány v bezpečnostnej oblasti.

Prezident Ivan Gašparovič ešte v roku 2008 odmietol vymenovať Máriu K. do hodnosti generál. "Bolo by veľmi nerozvážne, keby som v súčasnosti tento krok urobil," povedal vtedy prezident. Dôvodom boli viaceré trestné oznámenia voči vtedajšej šéfke justičnej stráže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu