Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

VIDEO Zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov!

Erik K.
Erik K. (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Minulý týždeň sa polícii podarilo zatknúť jedného z najhľadanejších mužov Slovenska Erika K. Štyridsaťdvaročný muž je podozrivý z mnohonásobnej rôznorodej závažnej trestnej činnosti. Súdy v súvislosti s ňou na neho vydali niekoľko zatýkacích rozkazov.

Po mužovi z okresu Galanta pátralo od minulého roka niekoľko policajných útvarov. Nakoniec ho zatkla pátracia jednotka Prezídia Policajného zboru v spolupráci s miestnymi pátračmi na hrádzi v meste Šaľa.

Samotné zadržanie Erika K. malo podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Baloghovej dramatický priebeh. "Počas zatýkania nereagoval na výzvy policajtov a pokúsil sa o útek. Po krátkej naháňačke na periférii mesta Šaľa ho zasahujúci policajti dobehli na hrádzi a zadržali, priblížila. V súčasnosti je už Erik K. v ústave na výkon väzby. Za rozsiahlu majetkovú a ekonomickú trestnú činnosť mu hrozí niekoľko ročný trest odňatia slobody.

Erika K., známeho tiež ako "fantóma klenotníctiev", zatkla polícia už v minulom roku. "Napriek jeho pestrej zločineckej minulosti a útekom ho však súd po niekoľkých mesiacoch prepustil z väzby. Podľa zistení polície krátko po prepustení začal opätovne páchať trestnú činnosť," uviedla Baloghová. Poukázala, že mediálne známym prípadom, okrem iných, bola krádež briliantového prsteňa v klenotníctve v centre Bratislavy z februára tohto roka. Vtedy podozrivého pri krádeži šperku za takmer 3500 eur nasnímala kamera.

"Za povšimnutie stojí tiež skutočnosť, že Erik K. je posledným človekom, ktorý videl živú doposiaľ nezvestnú osobu Ľuboslavu Kubicovú," poukázala Baloghová. Táto v tom čase 30-ročná žena bola jeho bývalou manželkou, ktorá ešte v roku 2001 zmizla za záhadných okolnosti po jeho nočnej návšteve. Doposiaľ je evidovaná v policajných databázach ako nezvestná osoba, nie je známy jej súčasný pobyt, ani nebolo nájdené jej telo.

Zadržanie Erika K.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu