Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Medveď vystrašil prešovského primátora: Pobehoval po sídlisku!

Medvedie mláďa sa potulovalo po Prešove.
Medvedie mláďa sa potulovalo po Prešove. (Zdroj: Pavel Hagyari)

PREŠOV – Vyčíňanie medveďov nemá konca! Nebojácny chlpáč sa najnovšie objavil už aj v Prešove. Video, ktoré si zavesil prešovský primátor Pavel Hagyari na svojom facebookovom profile, ukazuje, že išlo o medvedie mláďa, ktoré zjavne na sídlisku zablúdilo a dokonca takmer skončilo pod kolesami dodávky.


„Presne tak, priatelia... Ak ste v piatok pri odchode z diskotéky videli medveďa v Prešove, neboli ste opití.... :),“ napísal na sociálnej sieti prešovský primátor Hagyari. Priložil aj video, na ktorom jasné vidno medvieďa pobehujúce po prešovských uliciach.

Video vzniklo ešte v piatok v noci. Malý medveď behal po ceste, ľahko tak mohol ohroziť šoférov, ktorí prechádzali okolo a neverili vlastným očiam. Zviera dokonca takmer skončilo pod kolesami dodávky. Prosím lesoochranárske združenie "Prešovský medveď", aby si zobrali svojich medveďov späť do lesov, lebo pobehujú po Duklianskej a Levočskej ulici... :))) ibaže by ten medveď mal trvalý pobyt niekde na trojke :)))," vtipkoval Hagyari na adresu videa.

No vzápätí o čosi vážnejšie dodal. „Ochranári a ministerstvo životného prostredia by sa vážne mali zamyslieť, čo robiť s premnoženými medveďmi. Už aj vo veľkých mestách.“ Keďže medvede patria medzi chránených živočíchov, ich mimoriadny odstrel musí najprv schváliť ministerstvo pôdohospodárstva aj životného prostredia.

Prípady, keď sa medvede dostávajú čoraz častejšie do blízkosti obydlí ľudí alebo ich dokonca napadnú, sa množia. Len v júni sme ich na Slovensku zaznamenali hneď niekoľko.

- 5. jún – ojedinelý prípad sa stal na južnom Slovensku začiatkom júna, keď obyvatelia videli medveďa prechádzať sa po parku v obci Veľké Turovce
- 7. jún – na lesníka vo Vydrovskej doline neďaleko skanzenu z kríkov vyskočila medvedica, ktorá chcela ochrániť svoje mláďa a územie, zahryzla sa mu do ramena a poškodila mu nerv
- 15. jún – vystrašení obyvatelia sídliska KVP oznámili polícii, že na Povrazovej ulici sa má prechádzať túlavý medveď

Medveď v Prešove

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu