Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Čierny piatok na bratislavských cestách: Vyhasli dva mladé životy!

Mladý chodec na D1 zrejme doplatil na nepozornosť Zobraziť galériu (7)
Mladý chodec na D1 zrejme doplatil na nepozornosť (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Piatková noc na cestách Bratislavy bola pre chodcov nesmierne tragická. Na diaľnici D1 prišiel o život mladík (†21), ktorý vošiel do cesty vodiča VW Caddy. Druhý mladý život vyhasol na Ružinovskej ulici, kde do mladej chodkyne (†28) vrazil motocyklista.

Prvá tragická nehoda sa odohrala na diaľnici D1 v smere na Petržalku krátko pred 23:00. Vodič (27) Opelu Astra zrejme nedbal na bezpečnosť a v úplnej tme pristavil auto ku diaľničnej krajnici. Jeho spolujazdec doplatil na nepozornosť a z nebezpečne odstaveného auta vystúpil priamo do cesty vodiča (56) VW Caddy. Zrážku mladík nemal šancu prežiť a zraneniam na mieste podľahol.

„Dychovou skúškou policajti u vodiča osobného motorového vozidla Opel namerali 0,12 mg/l alkoholu. Aj pri opakovanej dychovej skúške policajti zistili u muža alkohol. U druhého vodiča policajti alkohol dychovku skúškou nezistili. V dôsledku dopravnej nehody vznikla materiálna škoda vo výške 3.000,-€,“ informovala o smrteľnej havárii bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Ďalší mladý človek zahynul na Ružinovskej ulici okolo polnoci. Žena prechádzala cez cestu tesne pri priechode pre chodcov, keď sa na ňu zrazu vyrútil motocyklista (33). „Žena prechádzala cez vozovku v tesnej blízkosti priechodu pre chodcov, keď prišlo k zrážke s 33- ročným vodičom motocykla Suzuki jazdiacim v smere von z mesta,“ opísala zrážku Hrašková. Zranenú chodkyňu potom previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahla. Pri tejto havárii alkohol neúradoval.

V oboch prípadoch už polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu