Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalší medveď útočí: V Košiciach na sídlisku vystrašil obyvateľov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Medvede sú premnožené! Najprv južné Slovensko, teraz aj východ. Potom, ako očití svedkovia spozorovali potulujúceho sa hladného medveďa na juhu pri Veľkých Turovciach, objavil sa ďalší aj na košickom sídlisku.

Vystrašení obyvatelia sídliska KVP v nedeľu v noci oznámili polícii, že na Povrazovej ulici sa má prechádzať túlavý medveď. „Podľa občanov sa tam mal nachádzať medveď, policajná hliadka ho ale na uvedenom mieste nespozorovala,“ povedala pre SME košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Neskôr však polícia prijala ďalší telefonát, ktorý medvediu nočnú prechádzku potvrdil. „Následne bola vyslaná na Triedu KVP s tým, že po ceste prebehol medveď, ktorý smeroval k poliklinike na Cottbuskej ulici. Od občanov bolo zistené že medveď prechádzal po Cottbuskej ulici, následne po Titogradskej, kde sa stratil v lesnom poraste v smere na záhradkársku lokalitu „Čičky“ ,“ dodala Mesárová. Policajné hliadky túto oblasť prepátrali, avšak opäť s negatívnym výsledkom.

Podľa skúseného poľovníka Myndiuka medveď zrejme neskôr odišiel do lesa a odtiaľ do Kavečian. Chlpaté zviera podľa neho na sídlisko prilákali nielen odpadky, ale aj lesná zver, ktorá uhynula na cestách. „Pravdepodobne cítil nejaké odpadky, tak išiel za nimi. Ak si totiž raz na ne medveď zvykne, bude tam chodiť stále. Nie je to až také výnimočné, vlani medveďa videli pri obci Ličartovce, celoročne sa zdržiavajú v okolí Zlatej Idky,“ vysvetlil Myndiuk.

Napriek telefonátom, ktoré policajtov postavili na nohy, obyvatelia o medveďovi na sídlisku nič netušia. „O medveďovi nič neviem, ale je mi celkom jedno, či zomriem na nejakú vážnu chorobu, alebo v jeho pazúroch,“ pre SME flegmaticky skonštatoval starší pán. „Ježiš Mária, nestrašte ma, veď nie sme v Tatrách,“ reagoval vystrašene obyvateľ sídliska.

Podľa poľovníkov sú medvede na Slovensku premnožené, avšak na prípadný odstrel košického medveďa je potrebné povolenie z ministerstva životného prostredia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu