Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Potravinový škandál: Milión vajec z nelegálneho chovu a deti nakazené salmonelou!

KOMÁRNO – Salmonelóza v Komárne pomohla odhaliť prebaľovanie vajec z nelegálneho chovu. Do obehu sa vajcia na náš trh dostali so sfalšovanými identifikačnými znakmi z niektorej domácej linky.

Ešte pred príchodom horúcich letných dní mali v jednej z komárňanských škôl problém so salmonelózou. Deti sa pravdepodobne nakazili vajíčkami zo školskej jedálne. Po tom, čo sa začalo pátranie po príčinách nákazy sa nechtiac odhalila nemilá skutočnosť. Vajíčka dodané škole boli z dovozu, no na Slovensko sa dostali z nelegálneho chovu.

"Pred týždňom bol zaregistrovaný prípad nákazy salmonelou, keď sa nakazilo 28 detí v Komárne, kde sa jednoznačne zistilo, že tieto vajíčka boli privezené na Slovensko z nelegálneho chovu, triedené a označené slovenskými identifikačnými znakmi na nejakej triediacej linke na Slovensku", informoval minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek.

Podľa zverejnených informácií už našla regionálna veterinárna a potravinová správa toho dodávateľa vajíčok, kde skladovo nesedí príjem a výdaj. "Rozdiel predstavuje milión kusov, čo môže pochádzať z nelegálneho chovu. Vzhľadom na neschopnosť zdokumentovať rozdiel sme požiadali o súčinnosť políciu, lebo je vážne podozrenie z nelegálneho dovozu vajec", uviedol minister.

Prípadom sa už zaoberá polícia, na základe dvoch trestných oznámení na neznámeho páchateľa z dôvodu všeobecného ohrozenia skupiny obyvateľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu