Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VOP Nováky bude fungovať minimálne do konca roka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany zabezpečí zákazky pre Vojenský opravárenský podnik (VOP) v Novákoch do konca roka 2012. Rozhodol o tom minister obrany SR Martin Glváč (Smer-SD), na základe odporúčania odbornej komisie, ktorú zriadil po nástupe do funkcie.

"Odborná komisia mi po zvážení rôznych variantov ďalšieho postupu odporučila, aby podnik pokračoval v prevádzke s krátkodobým zabezpečením zákaziek zo strany rezortu a Ozbrojených síl SR. Na základe tohto odporúčania som stanovil, že zákazky budeme zabezpečovať až do konca roka 2012," povedal šéf rezortu obrany.

Vedenie VOP Nováky by malo súčasne rokovať aj so záujemcami, ktorí prejavili záujem o strategickú spoluprácu s VOP Nováky v strednodobom a dlhodobom horizonte. V súčasnosti rezort vyhodnocuje ponuky troch takýchto záujemcov. "Rozsah finančného vstupu partnera bude závisieť predovšetkým od podnikateľského plánu, respektíve štruktúry a objemu výroby alebo služieb, ktoré bude podnik ponúkať," vysvetlil minister.

Mesačné prevádzkové náklady na činnosť VOP Nováky v súčasnosti predstavujú zhruba 300.000 eur. Likvidácia podniku by stála zhruba dva milióny eur.  VOP Nováky v súčasnosti zamestnáva celkom 144 ľudí. Len za minulý rok podnik skončil so stratou vyše 2,26 milióna eur. Glváč už 29. mája rozhodol o výmene vedenia podniku. Prácu nového manažmentu plánuje ministerstvo vyhodnocovať každý mesiac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu