Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Turisti, majte sa na pozore: Záchranári varujú pred víchricami v Tatrách!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA - Na hrebeňoch Vysokých, Nízkych a Západných Tatier môžu turisti očakávať vietor so silou víchrice, ktorý krátkodobo dosiahne v nárazoch až 85 km/h. Dnes o tom informovala Horská záchranná služba (HZS).

V hrebeňových polohách a na severných svahoch Nízkych Tatier sú už len ojedinelé snehové polia, v ranných hodinách je však sneh tvrdý a zmrznutý. Pohyb po takomto teréne si podľa horských záchranárov vyžaduje ostražitosť, opatrnosť a vhodný výstroj. Sneh, ktorý môže byť v ranných hodinách primrznutý, sa nachádza aj v severných žľaboch Západných Tatier. Vo Vysokých Tatrách platí od 1. novembra 2011 do 15. júna 2012 sezónna uzávera turistických značkovaných chodníkov podľa Návštevného poriadku TANAPu.

V Malej Fatre je z dôvodu bezpečnosti návštevníkov uzavretý turistický chodník „Stohová skratka“ (žltá značka) Chrbát Stohu - Medziholie. Správa Národného parku Malá Fatra z dôvodu ochrany prírody uzatvára pre návštevníkov v období od 1. marca do 15. júna chodník Medziholie - Veľký Rozsutec - Medzirozsutce (červená značka) a chodník Obšívanka - Malé nocľahy (modrá značka). Vo Veľkej Fatre môžu byť turistické chodníky na niektorých miestach blatisté a po silných vetroch môžu byť popadané stromy, upozornili horskí záchranári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu