Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Spoločnosť BAU3MEX žiada od Fica ospravedlnenie

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Predseda predstavenstva spoločnosti Bau3Mex Milan Kopernický vyzýva predsedu vlády Roberta Fica, aby sa spoločnosti verejne ospravedlnil "za klamstvá", ktoré na jej adresu v uplynulých dňoch vyslovil v súvislosti s predražením stavby muničného skladu pri Brezne.

"Ak tak neurobí, nebude to len ďalší prípad verejne vyslovených lží, ktorých sa vo svojej kariére dopustil, ale spoločnosť použije na ochranu svojho dobrého mena všetky právne možnosti," uviedol dnes Kopernický vo vyhlásení spoločnosti.

Spoločnosť Project One a.s., dnes Bau3Mex a.s., kúpila Vojenské stavby k 1. januáru 2006. Bau3Mex podľa Kopernického nepodpísala s rezortom obrany ani jeden dodatok súvisiaci so zvyšovaním rozpočtu stavby a podnik po privatizácii nezískal žiadnu novú zákazku z MO SR. "Nebudeme sa zaoberať procesom priebehu stavby z jednoduchého dôvodu - lebo so spoločnosťou Bau3Mex a.s. má spoločné len to, že ju a.s. zdedila," zdôraznil Kopernický. Podľa jeho názoru ak má pán Fico akékoľvek informácie, že v priebehu tohto procesu bol porušený zákon, nech ich poskytne orgánom činným v trestnom konaní.

Kopernický ďalej konštatoval, že zmluva medzi Ministerstvom obrany SR a Vojenskými stavbami š.p. o výstavbe muničného skladu bola podpísaná v roku 1991. Pripomenul, že v rokoch 1993-1994 viedol rezort obrany Imrich Andrejčák (HZDS), od roku 1994 do roku 1998 Ján Sitek (SNS) a od roku 1998 do roku 2002 viedol rezort obrany Pavol Kanis a Jozef Stank, predstavitelia SDĽ, teda strany, ktorá je dnes súčasťou Smer-u a ktorej mnohí bývalí členovia dnes za Smer sedia v parlamente. "Len v roku 2002 bolo v rámci zmluvy prijatých viac ako 30 dodatkov a náklady na výstavbu muničného skladu sa postupne vyšplhali na 169 miliónov, pričom areál skladu nebol ani zďaleka dokončený," poznamenal Kopernický s tým, že výstavba muničného skladu tvorí časovo a vecne súvislý celok.

Ak je podľa R. Fica tento proces "... krásny príklad toho, ako sa dali vyťahovať peniaze, ako sa dali použiť na financovanie politických strán alebo na osobné obohacovanie," tak obviňuje aj svojich súčasných koaličných partnerov SNS, HZDS a aj sám seba ako významného predstaviteľa SDĽ. V súvislosti s výstavbou muničného skladu a v súvislosti so spoločnosťou dokonca použil vetu "niekto tu ukradne 200 miliónov a všetci sa tvária, že je to v poriadku", dodal Kopernický.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu