Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Krásne počasie na víkend: Vyťahujte tričká, bude 29 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Po chladných a veterných dňoch nám svitá na lepšie časy. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu môžeme konečne vyzliecť kabáty, svetre či šatky a pokojne vhupnúť do krátkych rukávov a šortiek. Cez víkend má totiž prísť oteplenie až na 29 stupňov.

Už dnes bude na celom území Slovenska jasno až polojasno. Na východe spočiatku ojedinele oblačno. Najvyššia denná teplota vystúpi až na 21 stupňov, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši len na približne 14. Stále sa však udrží slabý premenlivý, na juhozápade postupne juhovýchodný vietor, ktorý bude viať rýchlosťou 5 až 20 km/h.

V sobotu krajinu zasiahne výbežok tlakovej výše, po ktorej okraji k nám začne prúdiť od juhu teplý vzduch. Pripraviť sa môžeme na jasno až polojasno, ráno ojedinele hmlisto alebo zamračené s nízkou oblačnosťou. Teplotne nás osvieži až 25 stupňov, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 18. A to je iba predkrm.

Nedeľa vďaka zosilnenému prílevu teplého vzduchu z juhu bude ideálnym dňom na víkendové aktivity. Jasné až polooblačné počasie s najvyššími dennými teplotami 24 až 29 stupňov určite vylákajú von všetkých milovníkov slnečných lúčov. Treba si ich chytro užiť, pretože nasledujúce dni sa opäť mierne ochladí.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu