Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Na východe vyčíňalo počasie, lámalo a vyvracalo stromy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Víkendové búrky a silnejší vietor spôsobili v Košickom kraji popadanie niekoľkých stromov a konárov na cesty. Hasiči museli v sobotu zasahovať v kraji deväťkrát. Potvrdil to dnes operačný dôstojník z košického Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Daniel Takáč.

Prvé prípady vyvrátených či polámaných stromov im hlásili v sobotu po 17. h. V Košiciach odstraňovali strom na chodníku na Moyzesovej ulici, rovnako na Štúrovej a Hutníckej ulici. Na Zimnej v Košiciach hasičov večer zavolali k uvoľnenému plechovému komínu na bytovom dome.

Konár na ceste obmedzoval dopravu aj v Sečovciach a Somotore (okr. Trebišov). Spadnutý strom hlásili v Michalovciach, Gemerskej Polome (okr. Rožňava) a Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce). Ako povedal operačný dôstojník Takáč, všetky prípady súvisia so zmenou počasia.

Pred silným vetrom, búrkami a ich možnými následkami v sobotu varoval aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahou prvého stupňa. Dnes platí táto výstraha v rámci Košického kraja v okrese Rožňava.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu