Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Kuffa posiela homosexuálov k psychiatrovi, Flašíková ho nazvala debilom!

Štefan Kuffa
Štefan Kuffa (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec NR SR za stranu OĽaNO Štefan Kuffa sa včera "vyznamenal" svojím výrokom o homosexuáloch, na ktorých adresu povedal, že sú chorí a potrebujú pomoc. Na tieto tvrdé slová zareagovala aj poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Flašíková-Beňová.

Kuffa považuje za nezodpovedné, aby sme gayov nechali behať po uliciach bez pomoci. "Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) kedysi homosexualitu zaradila medzi duševné choroby. Nechať chorých ľudí behať po uliciach a nechať ich bez pomoci je veľmi vážna chyba," povedal v parlamente na margo apelov Martina Poliačika z SaS, aby Slovensko zaviedlo inštitút registrovaných partnerstiev. Taktiež uviedol, že ľudí s opačnou orientáciou by posielal k psychiatrom a do liečební, pretože je to podľa neho "skupina ľudí, ktorej sa treba špeciálne venovať".

Práva homosexuálov na rozdiel od neho obhajuje europoslankyňa za stranu Smer-SD, Monika Flašíková-Beňová. Ostré vyjadrenia poslanca Kuffu odsúdila a považuje ich za škandalózne. "Poslanec NR SR, akýsi Kuffa, dnes vo svojom vystúpení hrubo a primitívne napadol homosexuálov. Jeho vyjadrenia, patriace do 19. storočia, sú neakceptovateľné. Kuffa ( sorry, ale bez "pán") nielenže zrejme netuší o existencii Charty základných práv, ale zjavne nemá ani tušenie o tom, čo vo vyspelej Európe znamená jeho slovník. Je to slovník extrémistov podobný Hitlerovmu." Kuffovým vyhlásením sa podľa nej OĽaNO pekne vyfarbila. "Týmto sa strana zásluhou tohto debila konečne odhalila. Obyčajný ľudoop a natvrdlý osol. Ak už sa niekto "prehlasuje" za obyčajného človeka, tak by si mal v prvom rade uvedomiť, že obyčajný človek je slušný a tolerantný, rešpektuje ostatných ľudí a nezasahuje im do života," napísala Flašíková-Beňová na svojom facebookovom profile.

Na slová Štefana Kuffu reagoval aj poslanec Poliačik. Vo svojom vystúpení k programovému vyhláseniu vlády rozpovedal rozprávku "O teplom Jankovi" ako ilustráciu osudu homosexuála, ktorého otec vyhodil z domu. Janko si neskôr našiel partnera, po rokoch spolužitia ho však na ulici zrazila "studená električka" a jeho partnerovi pre právne vákuum v nemocnici odmietli poskytnúť informácie o Jankovom zdravotnom stave. Partner nemohol ani kryť Jankove faktúry a po smrti hlavného hrdinu zdedil jeho majetok otec, ktorý ho pred rokmi vyhodil z domu.

"Budeme túto menšinu naďalej ignorovať? Budeme štyri roky trpieť, že sú tu ľudia, ktorí sa nemôžu domôcť základných práv v tejto spoločnosti?," pýtal sa Poliačik členov Smeru-SD, keďže v programovom vyhlásení nenašiel zmienku o iných menšinách ako národnostných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu