Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Predstieraný sobáš homosexuálov relativizuje právny poriadok

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Predseda Konferencie biskupov Slovenska a bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský vyjadril hlboké poľutovanie nad zámerom uskutočniť v sobotu počas Dúhového PRIDE 2012 predstieraný sobáš osôb rovnakého pohlavia.

Ako sa uvádza vo vyhlásení Zvolenského, ktoré dnes poskytol, predstieraným sobášom, ktorý sa má konať pod záštitou primátora Bratislavy Milana Ftáčnika, sa relativizuje právny poriadok Slovenskej republiky a usiluje sa o zmenu definície manželstva.

„Snahy postaviť iné typy vzťahov na úroveň manželstva a rodiny odporujú prirodzenosti ľudskej spoločnosti a vedú k narušeniu jej základov. Vyzývame všetkých ľudí dobrej vôle k podpore manželstva a rodiny ako zväzku jedného muža a jednej ženy,“ napísal Zvolenský vo vyhlásení. Podľa neho prirodzené manželstvá a rodiny prispievajú jedinečným a nenahraditeľným spôsobom k dobru spoločnosti a sú podmienkou jej existencie.

Dúhový PRIDE 2012 sa uskutoční v hlavnom meste v sobotu 9. júna, otvoria ho tri symbolické svadby na bratislavskom Námestí slobody. Svoje „áno“ si povie ženský, mužský i žensko-mužský pár, aby tak spoločne upozornili na absenciu legislatívnej úpravy pre LGBT ľudí a zároveň verejne oslávili svoj partnerský zväzok. Podujatie s podporou primátora mesta Milana Ftáčnika sa začne o 13:00. Dúhový PRIDE organizuje občianske združenie Queer Leaders Forum spolu so skupinou nezávislých aktivistiek a aktivistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu