Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dramatická zmena počasia: Cez víkend búrky, krúpy a teplotný pád!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Aj keď si zatiaľ užívame slnečné dni a na oblohe nie je ani mráčika, o chvíľu to už bude iba pekná spomienka. Cez víkend má prísť výrazné ochladenie a pád teplôt o vyše desať stupňov.

Traja zamrznutí svätí Pankrác, Servác, Bonifác v tomto roku potvrdia svoju povesť. V závere tohto týždňa totiž očakávajú meteorológovia nástup chladnej periódy. Podľa meteorologičky zo Slovenského hydrometeorologického ústavu Dagmar Kriškovej sa v piatok sformuje nad západnou Európou plytká brázda so zvlneným studeným frontom, ktorá sa bude presúvať na východ.

V sobotu by mal cez Slovensko prejsť studený front, ktorý bude sprevádzať dážď, prehánky, miestami aj búrky, pri ktorých sa môžu vyskytnúť aj krúpy a silné nárazy vetra. Za frontom sa výrazne ochladí, väčšinou o viac ako 10 stupňov, a od približne 1500 metrov môže snežiť. Keď sa v studenom vzduchu na začiatku budúceho týždňa oblačnosť zmenší, na miestach, kde zoslabne vietor, sa vytvoria predpoklady pre výskyt prízemných mrazov.

Ochladenie bude o to citeľnejšie, že príde po krátkom, ale výraznom oteplení, keďže dnes majú maximálne teploty dosiahnuť do 28 stupňov a v piatok sa v najteplejších oblastiach očakáva aj tropický deň s maximálnou teplotou nad 30 stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu