Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Statočný futbalista Lukáš (16): Mladý Slovanista už komunikuje, má sa lepšie!

Lukáš Čambal po kome v nemocnici s mamou a sestrou Zobraziť galériu (2)
Lukáš Čambal po kome v nemocnici s mamou a sestrou

BRATISLAVA – Jeho hlavička obletela Slovensko. Nie však kvôli športovému úspechu. Všetci sme mu držali palce aby z nepríjemných zranení dostal čo najskôr. Zdá sa, že z najhoršieho je už vonku. Topky využili návštevné hodiny v nemocnici, aby sa presvedčili ako sa Lukáš cíti.

Neskutočná smola mladého futbalistu Lukáša otriasla nielen fanúšikmi futbalu. Nešťastná hlavička na zápase „vonku“ v Bardejove sa skončila pre mladého stredopoliara okrem početných zlomenín aj vážnym zranením s krvácaním do mozgu.

Po zásahu lekárov na východe a následnej starostlivosti po prevoze do Bratislavy, nám hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnie s poliklinikou, Dana Kamenická, mohla oznámiť príjemnú správu.  „Zdravotný stav pacienta je dobrý, v posledných dňoch sa výrazne zlepšil.  Je pri vedomí a komunikuje s okolím.“

Vybrali sme sa teda Lukáša navštíviť aj my. Na ARO by nás nevpustili, no Lukáš sa už zotavuje tak úspešne, že ho mohli premiestniť na oddelenie chirurgie. Neboli sme sami, už pri jeho posteli stála  mama aj sestra. Trocha sme sa obávali, či bude mať vôbec chuť sa fotiť. Mama veľmi nechcela, no keď  sa s otázkou obrátila na Lukáša odpoveď bola jednoznačná. "Jasné, že chcem!" Nakoniec si však rodina zverejnenie záberu neželala.

Lukášovi nepríjemné športové skúsenosti chuť športovať nezobrali. Naďalej sa zaujíma o výsledky svojho klubu a ako sám povedal, nevie sa dočkať chvíle, kedy opäť nastúpi.

Pripomeňme, že krátko po nešťastí na zápase mu bardejovskí lekári diagnostikovali ťažký úraz hlavy s bezprostredným ohrozením života. „Zdravotný stav komplikovalo krvácanie do mozgu, opuch a niekoľkopočetné zlomeniny na tvári. Našťastie zrážka nepoškodila krk ani chrbticu,“ povedal po incidente MUDr. Ladislav Pavlovič, lekár Slovana Bratislava pre športový portál jedenástka.sk. Po takýchto početných poraneniach mladého športovca udržiavali v umelom spánku pod dohľadom lekárov na jednotke intenzívnej starostlivosti na bratislavských Kramároch.
 

Statočný futbalista Lukáš (16):
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: skslovan.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu