Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Akčná naháňačka na Považí: Ivan chcel uniknúť polícii šialeným skokom do rieky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/TRNAVA - Poriadne veľa úsilia stálo v stredu považských policajtov chytenie šoféra Mazdy. Toho predtým zastavili pri kontrole a vzali mu vodičák. Nedávali však pozor a Ivan (38) z Hlohovca nasadol do auta a začal im unikať.

"Prostredníctvom operačného strediska boli na zastavenie unikajúceho vozidla vyslané ďalšie policajné hliadky. Vodič nereagoval na výzvy polície na zastavenie a unikal mimo cesty, v blízkosti hrádze rieky Váh. Hlohoveckí policajti našli po chvíli odstavené auto bez vodiča a vzápätí zbadali utekajúcu osobu," popisovala incident trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Ivan nezastavil po výzvach ani po varovných výstreloch. Napokon z výšku skočil do Váhu, narazil však hlavou na kamene a zostal nehybne ležať vo vode dolu tvárou.

Jeden z policajtov ho z vody vytiahol a začal oživovať. Keď sa Ivan prebral z bezvedomia, namiesto toho, aby sa poddal svojmu osudu, začal sa zo všetkých síl brániť.

"Na to musel policajt opäť použiť donucovacie prostriedky a muža spútať. Bola k nemu privolaná rýchla zdravotnícka pomoc a v nemocnici bol ošetrený. V súčasnosti Ivan zadržaný v cele policajného zaistenia a policajti vykonávajú  procesné úkony na objasnenie prípadu," dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu