Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Strach medzi kolegami zabitého policajta

Kolegovia mŕtveho policajta sa rozhodli prehovoriť...
Kolegovia mŕtveho policajta sa rozhodli prehovoriť...

TRENČÍN - Kolegovia zabitého policajta v Čachticiach sa rozhodli prehovoriť. Po tom, čo Nový Čas spochybnil postup pri ich sobotňajšom zákroku, prenikli na verejnosť ďalšie šokujúce skutočnosti. V utorok neskoro večer zareagovali na celú drámu aj muži zákona z trenčianskeho zboru. Do redakcie nám anonymne poslali svoje otázky na ministerstvo vnútra. To sa však včera rozhodlo mlčať...

Policajti z Trenčianskeho okresu v anonymnom e-maili odoslanom v utorok neskoro večer do redakcie Nového Času tvrdia, že život kolegu im síce nevráti nič, no možno sa tak odvráti potenciálna ďalšia tragédia. „...opúšťajú nás skúsení kolegovia... niektorí do civilu... a niektorí do hrobu...!“ napísali nám do redakcie ľudia, ktorí v liste podrobne opisujú prácu policajtov v Trenčíne a jeho okolí. Ich detailné a presne mierené otázky ohľadom sobotňajšieho zásahu aj samotnej práce sme hneď v stredu ráno adresovali ministerstvu vnútra.

Podľa ministra Roberta Kaliňáka sú to však predovšetkým dotazy na nadriadených mŕtveho policajta, ktorí musia postup zasahujúcich policajtov prešetriť. K prípadu sa tak Kaliňák včera nevyjadril, no podľa vlastných slov sa oň bude naďalej zaujímať.

Pred kolegov mŕtveho policajta by sa mal postaviť už na jeho piatkovom pohrebe o 14.00 hod. na Mestskom cintoríne v Novom Meste nad Váhom.

Toto všetko chcú policajti od Kaliňáka vedieť:


Kde mali zasahujúci policajti OO PZ NMV nepriestrelné vesty? (Zachránili by im život a zdravie.)

Prečo stála služba OO PZ nevyžiadala od operačného dôstojníka účasť špeciálnej jednotky PPÚ? (Veď bol ťažko zranený člen hliadky vyslanej na miesto činu!)

Kde bol riaditeľ OO PZ, ktorý má oddelenie riadiť, prečo nešiel na miesto činu so svojou hliadkou, veď bol predsa zranený jeho podriadený?

Prečo sa zamlčuje, že zasahujúcu policajtku zachránila iba náhoda?

Prečo sa nikto nespýta, ako sú vycvičení zasahujúci policajti v taktike zákrokov, v streľbe a v sebaobrane?

Prečo sa zamlčuje, že hodiny sebaobrany sa u nás na OO PZ vykazujú iba papierovo, a policajti namiesto sebaobrany s inštruktorom výcviku sedia na pokyn veliteľa OO PZ v kancelárii a dorábajú zameškanú papierovú robotu? (Alebo si v najkrajnejšom prípade idú zahrať futbal bez inštruktora výcviku!!)

Prečo sa zamlčuje, že na cca 500 policajtov v 6 okresoch patriacich pod Okresné riaditeľstvo PZ Trenčín sú po reorganizácii PZ iba dvaja inštruktori výcviku?

Prečo sa zamlčuje, že inštruktor sa k nám na OO PZ dostane možno dvakrát v roku?

Prečo sa zamlčuje, že vycvičenosť v streľbe je totálne nedostatočná? (Päť výcvikov do roka, pričom na jedného policajta pripadá cca 10 minút zo strelieb.)

Prečo sa zamlčuje, že taktická príprava zo zákrokov sa vykonáva na strelnici iba papierovo? (Pri danom počte hodín na streľby a počte policajtov sa dá o výcviku iba snívať!!, boli časy, keď sa cvičilo ináč a na taktiku sa čas našiel.)

Prečo sa nehovorí o tom, že je bežným pravidlom na 50-tisíc obyv. okresu NMV jedna dvojčlenná hliadka a stála služba?

Prečo sa nehovorí o tom, ako je možné zabezpečiť ochranu životov a majetku občanov iba s dvoma ľuďmi??

Podpísaní policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru (OO PZ) Nového Mesta nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu