Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Horor v Čachticiach: Mlčí rodina aj policajti

Po dráme bol dom v Čachticiach plný policajtov. Miesto ohradili páskou. Zobraziť galériu (2)
Po dráme bol dom v Čachticiach plný policajtov. Miesto ohradili páskou.

ČACHTICE - Hradbou mlčania sa obklopili policajti aj rodina psychicky chorého muža z Čachtíc. O násilníkovi, ktorý v sobotu zabil policajta († 34), druhého dobodal a sám prišiel o život, sú ochotní rozprávať iba susedia. Podľa nich to bol čudák, ktorý zvykol polievať kvety v záhrade po trojdňovom lejaku.

Tragédia sa stala v Čachticiach, kde žila starenka (86) so synom Ladislavom S. († 54). Podľa ľudí trpel schizofréniou a bol čudák. „Moje deti sa ho báli,“ povedala suseda Eva Gulačová. „S matkou sa často hádal, nedalo sa ale predvídať, že spraví niečo takéto. Nikdy nikomu v obci neublížil,“ dodal sused Viliam Hanák.

V sobotu sa matka so synom hádala zrejme pre peniaze. Ladislavova sestra Milena a brat Milan na brata zavolali policajtov. Jedného z nich však Ladislav prekvapil, nožom ho bodol do hrude. „Bol rozpáraný od jedného prsa k druhému,“ povedal sused Peter Gulač. Na miesto dorazila ďalšia hliadka. „Policajti šli do domu s pištoľami, ale nepoužili ich. Zbabrali to,“ vraví ďalší sused. Ladislav vybehol zo svojej izby a policajta († 34) nožom zabil. Útočník skonal po tom, čo mu lekár pichol upokojujúcu injekciu. Príčinu smrti určí až pitva. Zranený policajt leží v trenčianskej nemocnici. „Je pri vedomí, mimo ohrozenia života. Jeho stav je ale naďalej vážny,“ povedal riaditeľ nemocnice Martin Chren. Medializáciu si policajt neželá. O dráme nechcú rozprávať nielen policajti, ktorí boli jej aktérmi, ale ani rodina útočníka. Jeho príbuzní včera prišli do Čachtíc, novinárom ale hrozili, že ak neodídu, zavolajú na nich policajtov.
Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!
Horor v Čachticiach: Mlčí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu