Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šéf dopravnej polície Hamar: Po diaľnici uháňal ako víchor, pokutu nedostane!

Milan Hamar
Milan Hamar (Zdroj: Reprofoto: TA3)

BRATISLAVA - O takmer 50 kilometrov prekročil najvyššiu rýchlosť šéf slovenských dopravákov Milan Hamar. Hoci jeho Seat Leon, svištiaci rýchlosťou 153 kilometrov za hodinu, zachytil aj radar, nehrozí mu žiadny postih.

"V rámci osobitnej kontroly, ktorú vykonával KDI KR PZ v Bratislave dňa 22.03.2012, zastavila hliadka vodiča osobného motorového vozidla Seat Leon, ktorý prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť jazdy určenú dopravnou značkou. Pri kontrole policajti zistili, že vodičom je príslušník PZ, ktorý používal služobné cestné motorové vozidlo," uviedla pre Topky bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Ukázalo sa, že "cestným pirátom" nie je nikto iný, ako šéf dopravákov Hamar. Policajný funkcionár ukázal hliadke vodičský preukaz aj povolenie na právo prednostnej jazdy. Potom nasadol do vozidla a odišiel, akoby sa nič nestalo.

Podľa Hráškovej sa nedopustil žiadneho priestupku. "Najvyššie dovolené rýchlosti nie sú povinní dodržiavať vodiči vozidiel ozbrojených síl, ozbrojených bezpečnostných zborov, ozbrojených zborov, Vojenskej polície, Vojenského spravodajstva a Slovenskej informačnej služby, ak to vyžaduje plnenie osobitných úloh, ktorých okruh určí príslušný minister a riaditeľ Slovenskej informačnej služby," zacitovala príslušný zákon.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu