Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Našiel sa klobúk Schöner Náciho

Nálezca ukradnutého klobúka Pavol Siman (43) pri soche legendárneho Schöner Náciho. Zobraziť galériu (2)
Nálezca ukradnutého klobúka Pavol Siman (43) pri soche legendárneho Schöner Náciho.

BRATISLAVA - Socha Schöner Náciho bude mať opäť klobúk! Postaral sa o to poctivý nálezca Pavol Siman (43) zo Starého Mesta.

Neodmysliteľný doplnok legendárneho Bratislavčana našiel na Špitálskej ulici v igelitke pohodený na chodníku. „Klobúk som našiel dva dni po tom, ako ho zo sochy odlomili a ukradli. Zaujala ma otvorená igelitka na chodníku pri vchode do predajne. Prekvapilo ma, že neskončil v zbere. Ihneď som tašku aj s klobúkom odovzdal policajtom,“ povedal geológ Pavol Siman (43), ktorý sa na Schöner Náciho osobne nepamätá. Za nález dostane odmenu 50-tisíc Sk.

Socha bude ešte nejaký čas bez klobúka, pretože musí ísť na opravu do Trnavy. Sochu Schöner Náciho na pešej zóne poškodil neznámy vandal v noci 19. októbra. Škodu odborníci odhadli na 100-tisíc Sk. Umelecké dielo vandali poškodili už tretíkrát.

ELEGÁN VO FRAKU

Schöner Náci (vlastným menom Ignác Lamar) sa často zdržiaval v cukrárni na Sedlárskej ulici. Po Bratislave chodieval vždy elegantne oblečený, vo fraku a s cylindrom. Z tváre mu nikdy nezmizol úsmev, galantne sa správal k ženám. Zomrel v roku 1967 ako sedemdesiatročný v ústave v Lehniciach.

Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!
Našiel sa klobúk Schöner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu