Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pozrite si, ako budú oblečení naši športovci na Olympiáde: Podľa Ďurianovej málo sexi!

Známe tváre predviedli olympijskú kolekciu oblečenia pre slovenských reprezentantov. Zobraziť galériu (7)
Známe tváre predviedli olympijskú kolekciu oblečenia pre slovenských reprezentantov.

BRATISLAVA – Olympionici zľudovejú! Originálna olympijská kolekcia oblečenia pre slovenských reprezentantov na OH 2012 v Londýne totiž okrem najmodernejším technológiám dostala prvky ľudového oblečenia z Čičmian. Vyšívaná blúzka a košeľa, tradičný klobúk s pierkom a ženské topánky so stuhou obviazané okolo lýtka. Podľa markízackej moderátorky Marianny Ďurianovej, ktorá modely s čičmianskym motívom predvádzala, sú však málo sexi.

Slovensko sa na olympiáde zúčastní ako samostatná republika desiaty raz, no v novom a originálnom prevedení. Reprezentačné oblečenie našich olympionikov bude totiž tvoriť národný motív inšpirovaný tradičnými maľovanými drevenicami z malebnej obce Čičmany. Kolekcia pozostáva z nástupového oblečenia (sukne, nohavice, šatky, klobúky,...) a športovej, resp. medailovej výbavy.

V tomto oblečení budú športovci v prípade víťazstva preberať medaily.
Zobraziť galériu (7)
V tomto oblečení budú športovci v prípade víťazstva preberať medaily.  (Zdroj: Vladimír Labát)

Známe tváre predviedli olympijskú
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Vladimír Labát)


"Verím, že kolekcia s čičmanskými prvkami nadchne aj fanúšikov, ktorí sa takto môžu symbolicky dostať ešte bližšie k našim reprezentantom. Odkazom, ktorý v sebe ukrýva, je totiž tímový duch, hrdosť a spolupatričnosť, ktorú budeme počas olympiády pociťovať. V duchu tejto myšlienky sme spolu s SOV spustili aj projekt Jeden tím. Na facebookovej stránke Sme jeden tím alebo kúpou olympijského náramku sa tak ľudia môžu stále pripojiť k podpore slovenských športových talentov," povedala 150 dní pred štartom account manažérka Alpine Pro Adriana Vyskočilová.

Novú kolekciu predstavili verejnosti počas včerajšej slávnostnej módnej prehliadky známe moderátorské tváre ako Adela, Sajfa, Vlado Voštinár či Marianna Ďurianová. Tá pre Topky uviedla, že ju kolekcia pre olympionikov oslovila, keďže sa využili tradičné slovenské motívy. "Myslím si, že je veľmi dobre charakterizované Slovensko tým, že ten čičmiansky vzor je všade trošku zakomponovaný. Že to vychádza z takej tej slovenskej tradície, takže to je veľmi príjemné,“ uviedla moderátorka. Posťažovala si však, že kostým by mohol byť šitý rafinovanejšie a viac odvážne. "Krátka sukňa a sexi výstrih nie sú zárukou sexi outfitu. Možno keby to viac obopínalo ženskú postavu,“ dodala na záver.

A takto vyzerá nástupné oblečenie.
Zobraziť galériu (7)
A takto vyzerá nástupné oblečenie.  (Zdroj: Vladimír Labát)


Zaujímavé je, že firma Alpine Pro, ktorá kolekciu navrhla a vyrobila, využila materiály na báze kávy s antirespiračnými a protizápachovými vlastnosťami. Vo výbave nájdu olympionici aj bezrukávové trička s recyklovaného polyesteru, prakticky nezašpiniteľný medailový set s neviditeľným teflónovým štítom či olympijské bundy so špeciálnou ľahkou nepremokavou membránou do tradičného britského počasia. Bundy z medailovej kolekcie disponujú originálnou neporéznou membránou PTX a využívajú aj teflónovú technológiu pre rýchle schnutie oblečenia.



Durianova_sport

Tip: Pozrite si futbal v televízii. Televízny program nájdete na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu