Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Tunel pod Hradom čakajú ďalšie prieskumy, ostáva uzavretý

Tunel pod Hradom čakajú ďalšie prieskumy a merania
Tunel pod Hradom čakajú ďalšie prieskumy a merania

BRATISLAVA - Bratislavský tunel pod Hradom, ktorý bol pre trhliny v stavbe odstavený pre električkovú dopravu, čakajú v najbližších dňoch geotechnické a statické prieskumy a merania.

"Z doterajších výsledkov meraní nie je možné určiť presný rozsah sanácie," informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB), a. s. Agáta Staneková.

Merania je podľa nej nevyhnutné uskutočňovať opakovane, aby odborníci mohli zaujať relevantné stanovisko k rozsahu sanačných prác.

"V tejto súvislosti 14. februára experti urobili v mieste trhliny dva prieskumné vrty do hĺbky troch metrov a vybrali vzorky, ktoré budú slúžiť na zistenie skladby ostenia v mieste poruchy," vysvetlila Staneková s tým, že odborníci urobia aj rozbor odobratých vzoriek vody, aby určili stupeň agresivity a jej možný vplyv na ostenie.

Komplexnú správu, výsledky meraní a návrh na sanačné práce by mali odborníci predložiť zástupcom DPB do 24. februára. "Na základe pripraveného návrhu sa začne okamžitá sanácia poškodenej časti, ktorá v minulosti nebola rekonštruovaná," dodala Staneková. Tunel pod Hradom je uzatvorený od 2. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu