Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pravica znepokojená priebehom súťaže na dopravný generel

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pravicové politické strany SDKÚ-DS, KDH a SaS v bratislavskom mestskom zastupiteľstve sú znepokojené priebehom verejnej súťaže na územný generel dopravy hlavného mesta Bratislavy.

Ako ďalej informovala tlačová tajomníčka mestského klubu SDKÚ-DS a Most-Híd Monika Voleková, hlavné dôvody ich znepokojenia sú, že hoci si súťažné podklady prevzalo 20 záujemcov, ponuku predložil iba jeden a aj to, že odborným garantom tohto jediného uchádzača bol blízky príbuzný zamestnanca magistrátu v odbore doprava.

Komisia pre vyhodnocovanie ponúk odporučila dnes primátorovi Milanovi Ftáčnikovi (nezávislý s podporou Smeru-SD), aby súťaž zrušil a vypísal novú. Predpokladaná cena územného generelu dopravy je 400-tisíc eur.

"Chceme sa v budúcnosti vyhnúť akýmkoľvek podozreniam z netransparentnosti, preto sme tú súťaž hneď na začiatku navrhli zrušiť," cituje tlačová správa predsedu súťažnej komisie a predsedu mestskej dopravnej komisie Jozefa Uhlera (SDKÚ-DS, Most-Híd).

"Ak sa prihlási jeden uchádzač, nemá dôvod v elektronickej aukcii znižovať cenu, pretože hneď pochopí, že je jediný," dopĺňa v tlačovej správe Katarína Augustinič, predsedníčka klubu SaS a členka komisie. "Ďalšou členkou komisie bola predsedníčka klubu KDH Jarmila Tvrdá, aj ona podporila odporúčanie zrušiť súťaž. Záverečné slovo však bude mať primátor," uvádza Monika Voleková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu