Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Petržalke zadržali obávaného sýkorovca: Rola obvinili z vydierania!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rolanda "Rola" Zdichavského, ktorého považujú za člena sýkorovcov, minulý týždeň zadržali policajné jednotky. Muža, ktorý sa v nedávnej minulosti vyvliekol z obvinenia z brutálneho vydierania účtovníčky prominentného podnikateľa Ladislava Reháka, teraz obvinili - opäť z vydierania.

Ako informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová, Zdichavského zadržali policajti z Úradu boja proti organizovanej kriminalite 5. januára a zavreli do cely.

"Vyšetrovateľ podal podnet prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu na návrh prokurátora rozhodol 8. januára tohto roku o vzatí obvineného do väzby," informovala.
 
Zdichavský čelil obžalobe z vydierania účtovníčky, ktorá predtým "potiahla" mocnému podnikateľovi Rehákovi takmer 158-tisíc eur. Spolu s ním čelil obžalobe Rehákov syn Martin a piťovec Róbert "Biznis" Janeček.
 
Trojicu obvinených, ktorí podľa obžaloby prinútili Klabnikovú podpísať notársku zápisnicu o uznaní dlhu vo výške päť miliónov korún, súd v máji 2010 spod obvinení oslobodil. Naopak, Klabniková dostala osem rokov natvrdo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu