Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ľudia sa cez Vianoce sťažovali najmä na zmenu programu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Televízni diváci sa počas Vianoc Rade pre vysielanie a retransmisiu (RVR) sťažovali najmä na zmenu avizovaného programu a nedodržanie ohláseného začiatku vysielania jednotlivých relácií.

Ako dnes informovala Lucia Jelčová z komunikačného oddelenia rady, diváci boli nespokojní aj so zaraďovaním upútaviek s nevhodným obsahom počas programov, ktoré sledovali deti, alebo sa sťažovali na vulgarizmy vo filmoch.

"Dostali sme aj podnet na prešetrenie možnej neobjektívnosti príspevku vo večernom spravodajstve či sťažnosti na neúmernú intenzitu hlasitosti reklamy v komerčných televíziách. Obsah jednotlivých sťažností už prešetrujeme,“ tlmočila Jelčová slová predsedu rady Miloša Mistríka.

Ako dodala, podnety boli podobné ako pred rokom, ale rada ich dostala menej. Na rozdiel od minulosti tiež vymizli sťažnosti na to, že televízie do sviatočného vysielania zaradili programy s neprimeraným obsahom vzhľadom na vianočnú atmosféru. Podľa zákona sa každá sťažnosť dostane na rokovanie RVR najneskôr 90 dní od jej doručenia.

 

Ak nechcete byť nepríjemne prekvapení zmenami televízneho programu, pozrite si ho na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu