Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Silvester bude oblačný, snežiť má na severe a východe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Silvester prinesie premenlivú oblačnosť a v studenom vzduchu miestami snehové prehánky, predpovedajú to meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ). Maximálna teplota vzduchu bude cez deň od -2 do +3 °C, pričom najvyššie teploty možno očakávať na juhozápade Slovenska.

"Počas silvestrovskej noci bude obloha nad Slovenskom s najväčšou pravdepodobnosťou oblačná až zamračená, len spočiatku môže byť zmenšená oblačnosť, najmä v západnej polovici Slovenska. Ojedinele sa vyskytnú aj slabé snehové prehánky, a to najmä na severe a východe nášho územia. V noci bude pomerne chladno. Teplota klesne na -3 až -8 °C, v horských dolinách pri zmenšenej oblačnosti môže byť aj chladnejšie. Fúkať bude iba slabý až mierny vietor z južných smerov," uvádza sa v správe, ktorú vypracovala Martina Matiašová z SHMÚ.

Prvý deň v roku 2012 bude cez deň veľká oblačnosť až zamračená obloha. Na mnohých miestach sa vyskytne slabé sneženie. Oteplenie vo vyšších vrstvách ovzdušia sa prejaví na juhu západného a stredného Slovenska dažďom so snehom až dažďom.

Najvyššia denná teplota vystúpi 1. januára na -1 až +4 °C, na juhozápade meteorológovia z SHMÚ predpovedajú až okolo +6 °C, dodáva sa v tlačovej správe, o ktorej informoval hovorca SHMÚ Ivan Garčár.

Na Záhorí, juhu a krajnom východe hrozí poľadovica

Na poľadovicu na Záhorí, na juhu a na východe Slovenska upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Výstrahu 1. stupňa pre poľadovicu vydal SHMÚ s platnosťou od dnešného poludnia až do poludnia v piatok 30. decembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu