Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najkurióznejšie vianočné trapasy Slovákov!

Dávajte si pozor, aby aj váš stromček nedopadol takto
Dávajte si pozor, aby aj váš stromček nedopadol takto (Zdroj: cbs)

BRATISLAVA - Vianoce nie sú len obdobím lásky a pokoja, ale aj kurióznych udalostí, kedy je v ohrození nielen náš majetok, ale aj zdravie. Klasickým prípadom sú požiare spôsobené vianočným osvetlením, sviečkami umiestňovanými v blízkosti horľavých materiálov či zábavnou pyrotechnikou. Slováci však minulý rok dokázali postvárať veci, na ktoré by nestačila ani bujná predstavivosť.

Pri vianočnom pečení prichádza často k rezným ranám a popáleninám, po vianočnom hodovaní sú hlásené hospitalizácie so žlčníkovými záchvatmi, podráždením slepého čreva či zapichnutou kosťou v hrdle. Počas Vianoc eviduje Generali Slovensko tiež poistné udalosti zo zodpovednosti za škodu občanov, ktoré sa stávajú najmä pri hektických nákupoch. 

 

Žena sa poučila: Nie je auto ako auto

Jeden z najkurióznejších prípadov sa stal klientke, ktorá sa po úspešných vianočných nákupoch pokúšala otvoriť svoju modrú Feliciu a v zhone si neuvedomila, že kľúč vtlačila a následne zalomila v zámke inej modrej Felicie, ktorá parkovala vedľa.

 

Omietka urobila koniec drahej tradícii

Na Štedrý večer sa rodina usadila k večeri servírovanej na vzácnej starožitnej obedovej súprave, ktorú používali len na Vianoce. Len čo si nabrali jedlo, zo stropu spadol kus omietky, ktorý kompletne zničil jedlo aj drahú súpravu.

 

Ženu dostal do nemocnice adventný veniec

Pri vianočnom obede začal horieť adventný veniec. Žena chcela zabrániť požiaru tak, že prenesie horiaci veniec do umývadla. Veniec jej však spadol, zapálil oblečenie a utrpela popáleniny oboch stehien. Silvestra tak musela preležať v nemocnici.

 

Aj padať zo stoličky sa treba naučiť

V období Vianoc sa poisťovňa stretáva aj s pádmi z rebríka či stoličiek pri umývaní okien alebo zdobení stromčeka. Práve pri ozdobovaní stromčeka spadol muž zo stoličky a aj keď sa mu pri páde nič nestalo, skríkol tak, že vyľakal svojho psa, a ten ho pohrýzol do ramena.

 

Voda z akvária vytopila, čo sa dalo

Muž si kúpil živého kapra, ktorého doma namiesto vane vložil do akvária pre rybičky. Rodinu kapor v akváriu zaujal natoľko, že nešťastne akvárium rozbili a došlo k vytopeniu ich bytu, ako aj bytu susedov o poschodie nižšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu