Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Študent Marek (17) prehovoril: Policajti mi odvážili marihuanu aj s papierom zo zošita!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Stredoškolák Marek (17) z Bánoviec nad Bebravou, ktorý sa "preslávil" po tom, ako mu policajti našli mikroskopické množstvo marihuany, prehovoril! Tvrdí, že polícia odvážila zhabanú drogu aj s papierom zo zošita, v ktorej ju mal odloženú!

Marek išiel aj s kamarátom po Komenského ulici v Bánovciach a odrazu "spoza rohu vyletela"  hliadka polície. Oboch prehľadali a hoci kamarátovi nič nenašli, u Mareka policajti objavili to, čo chceli - smietku marihuany zabalenú do papiera zo školského zošita.

Mladý stredoškolák má vysvetlenie aj na záhadnú nezrovnalosť vo váhe zabavenej drogy. Polícia totiž najprv tvrdila, že mu našli 0,1 gramu, na expertíze sa však zistilo, že marihuana vážila 1 gram. Marek tvrdí, že policajti zvážili drogu aj s papierom od zošita! Rozhovor priniesla facebooková stránka dekriminalizácie.
 
Polícia Marekovu verziu odmieta. "Informácia o 0,1 grame nie je pravdivá, ani o papieri zo zošita. Išlo o jeden kus papierovej skladačky s obsahom sušeného konope (marihuana) s hmotnosťou 0,9 gramu obsahujúce THC," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Jana Pôbišová.
 
Na podporu chlapca, ktorý je úprimne prekvapený toľkým záujmom o svoju osobu, vznikajú na internete iniciatívy. Objavili sa dokonca výzvy na protestný sviečkový pochod za jeho omilostenie. 
 
Zobudila sa aj SaS. Poslanci Martin Poliačik a Juraj Droba začali zbierať absurné prípady mladých ľudí, ktorým sa skomplikoval život po tom, ako u nich našli minimálne množstvá marihuany. Chcú však v parlamente presadiť aj nejaké zmeny?
 
"Zbierame údaje o podobných prípadoch", potvrdil pre Topky Droba. Priznal, že uvažujú nad zákonnou úpravou, ktorá by držanie malého množstva marihuany pre osobnú potrebu nehodnotila ako trestný čin. 
 
"Napriek tomu, že táto téma zostáva hlavnou agendou našej strany, v parlamente už počas tohto volebného obdobia nie je priestor pre ďalšie návrhy," dodal s tým, že sa o zmenu zákona pokúsia až po voľbách.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu