Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ministerstvo financií pošle vo štvrtok na Najvyšší súd audítorov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Audítorská skupina Ministerstva financií SR sa vo štvrtok pokúsi urobiť vládny audit na Najvyššom súde SR. "Predmetom auditu bude predovšetkým overenie a hodnotenie hospodárnosti, efektívnosti, účinnosti a účelnosti pri hospodárení s peniazmi daňovníkov," informovalo ministerstvo financií.

Ministerstvo financií sa o audit na najvyššom súde pokúšalo od minulého roka viackrát, vždy neúspešne. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská preto na podnet ministerstva financií podala 18. novembra 2010 návrh na disciplinárne konanie voči predsedovi NS SR Štefanovi Harabinovi za to, že opakovane nedovolil pracovníkom ministerstva financií vykonať na Najvyššom súde SR kontrolu a audit hospodárenia.

Koncom júna ústavný súd v disciplinárnom konaní konštatoval, že predseda NS SR Štefan Harabin je vinný a porušil svoje povinnosti vyplývajúce z povinnosti riadenia súdov a o finančnej kontrole a vnútornom audite. Ako disciplinárne opatrenie mu uložil zníženie funkčného platu o 70 percent na jeden rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu