Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

ÚS rozhodne o námietkach zaujatosti sudcov, aj o Harabinovi

Štefan Harabin
Štefan Harabin

KOŠICE - Plénum Ústavného súdu (ÚS) SR v súvislosti s návrhom ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej na začatie disciplinárneho konania proti predsedovi Najvyššieho súdu SR Štefanovi Harabinovi bude rozhodovať najprv o námietkach zaujatosti, ktoré voči ôsmim sudcom vzniesli tak ministerka Žitňanská, ako aj odporca Harabin.

Ako informovala hovorkyňa ústavného súdu Anna Pančurová, ÚS bude o jednotlivých námietkach rozhodovať 14. decembra 2011 na neverejnom zasadnutí pléna.

Ako informovala Pančurová, v uplynulých dňoch boli ústavnému súdu doručené námietky zaujatosti v tejto veci ako zo strany navrhovateľky, tak aj zo strany odporcu voči ôsmim sudcom z trinástich, ktorí k nim pripravujú svoje stanovisko. „Z rozhodnutia pléna ústavného súdu o námietkach zaujatosti vyplynie ďalší postup v konaní o návrhu na začatie disciplinárneho konania proti predsedovi Najvyššieho súdu SR Štefanovi Harabinovi,“ uviedla Pančurová.

Ústavnému súdu Slovenskej republiky 28. novembra doručili návrh ministerky spravodlivosti Slovenskej republiky Lucie Žitňanskej na začatie disciplinárneho konania proti predsedovi Najvyššieho súdu, ktorého súčasťou je okrem iného aj návrh na dočasné pozastavenie výkonu funkcie sudcu Štefanovi Harabinovi. Návrh bol pridelený sudcovi spravodajcovi, ktorý ho pripravuje na prerokovanie v pléna ústavného súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu