Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Prezidentský palác vianočne rozsvietili deti z detských domovov

Vianočné osvetlenie Prezidentského paláca rozsvietili deti z detských domovov Zobraziť galériu (5)
Vianočné osvetlenie Prezidentského paláca rozsvietili deti z detských domovov

BRATISLAVA - Prezidentský palác sa oddnes vianočne rozsvietil. Vonkajšiu výzdobu, ako aj stromčeky vo Veľkej sále paláca a pred ním rozžiaril krojovaný chlapček Alexander Szabo z Detského mestečka v Trenčíne – Zlatovciach.

Do sídla prezidentského páru Ivana a Silvie Gašparovičovcov zavítali na Mikulášske stretnutie chovanci z troch detských domovov na Slovensku. Tento rok ich bolo až 150, čo je najväčší počet, aký sa za predchádzajúcich sedem rokov zúčastnil na vítaní Mikuláša. Okrem detí zo Zlatoviec prišli do Bratislavy aj ich kamaráti z detských domovov v Žitavciach a na Uralskej ulici v Košiciach.

Balíčky im rozdával prezidentský pár spolu s Mikulášom. Tí zase na oplátku dostali rôzne medovníkové figúrky, kresby či vlastnoručne vyrobené vianočné ozdoby. Okrem toho predviedli svoju šikovnosť pri rôznych tancoch, speve či vianočných koledách a vinšoch.

Zároveň vyžrebovali ďalšie tri domovy, ktoré sa na budúci rok zúčastnia na tomto stretnutí. Ide o Detský domov sv. Klementa Hofbauera v Podolínci, Detský domov Slniečko v Polomke a Detský domov Nádej v Seredi.

Vianočná výzdoba bude svietiť do Troch kráľov, ale z úsporných dôvodov bude zapnutá od 16. do 22. hodiny, počas vianočných sviatkov dlhšie. Na jej montáž a demontáž pôjde 8750 eur.

Tento rok sa polovica žiaroviek z osvetlenia vianočného stromu nahradila úspornejšími LED žiarovkami, ktorá má namiesto 15 watov spotrebu 1,5 watu. Strom na prednom nádvorí Prezidentského paláca je umelý, pričom sa používa už niekoľko rokov. Informovalo o tom tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu