Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Trnave vznikne zvieracie krematórium!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - Zvieracie krematórium chce v Trnave prevádzkovať podnikateľka Romana Viskupičová. Uhynutých domácich miláčikov by si ich majitelia nielen odnášali z krematória spopolnených, ale celý proces spaľovania by mohli aj sledovať. Na Slovensku je zatiaľ len jediné podobné

Viskupičová sa netají inšpiráciou zo zahraničia, odtiaľ bude pochádzať aj kremačná pec. Krematórium by podľa nej vyriešilo častú dilemu, čo s uhynutým domácim zvieraťom.

,,Momentálne prichádza do úvahy len kafiléria alebo pochovávanie niekde na záhrade. Ľuďom z mesta, ktorí nemajú nejaký pozemok, často nezostáva iná možnosť, ako vytváranie nelegálnych zvieracích cintorínov,“ vysvetľuje podnikateľka.

Samozrejmosťou v jej krematóriu by bolo spaľovanie konkrétnych uhynutých zvierat jednotlivo, aby každý majiteľ dostal popol svojho domáceho miláčika. Okrem psov a mačiek bude možné v kremačnej peci spaľovať aj korytnačky, škrečkov, hadov a ďalšie menšie zvieratá.

Podnikateľský zámer momentálne prechádza procesom posudzovania vplyvov na životné prostredie. Viskupičová hovorí, že pec s dvojstupňovým spaľovaním bude produkovať menej emisií, ako bežný kotol na tuhé palivo v rodinnom dome.

Po získaní kladných stanovísk z trinástich úradov je schopná začať s prevádzkou krematória do troch-štyroch mesiacov. Aj keď v Holandsku videla rovnaké zariadenie fungovať pri rodinnom dome, v jej prípade bude umiestnené mimo obytnej zóny za mestom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu