Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Košický Aupark odmieta fámy: Budova je bezpečná, statik nespáchal samovraždu!

Košický Aupark je bezpečný. Nikto si kvôli nemu nezahol na život
Košický Aupark je bezpečný. Nikto si kvôli nemu nezahol na život

KOŠICE – Budova sa vraj prepadáva a statik sa obesil! Takéto fámy kolujú medzi Košičanmi ohľadom nového obchodného centra Aupark v Košiciach. Spoločnosť HB Reavis Group Slovakia, ktorá OC vlastní, je už z týchto nepodložených informácií znechutená a podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za šírenie poplašnej správy.

Výstavbu Auparku od začiatku sprevádzali protesty niektorých košických aktivistov, ktorí nesúhlasili s OC v strede mesta. Centrum už stojí a je otvorené od 10. novembra, ale divné reči neustávajú, práve naopak. „Praskali okná a budova už klesla o 10 centimetrov,“ tvrdia ľudia, ale i niektorí predavači. Dokonca sa vraj kvôli tomu obesil aj statik. My osobne sme sa v Auparku boli pozrieť niekoľkokrát a prasknuté okná ani posuny múrov sme nezaregistrovali. Ako sme sa dozvedeli, statik sa teší dobrému zdraviu a o svojej „samovražde,“ sa tiež dozvedel len z nepodložených tvrdení. „Pobavil som sa na tom. Ale ďakujem Košičanom, lebo ak ma už pochovali, mal by som, ako sa vraví, dlho žiť. Aspoň sto rokov,“ vyjadril sa statik Oldřich Skyba.

Samotná spoločnosť je už z fám unavená a chce to riešiť. „Odmietame takéto špekulácie a fámy, ani jedno z týchto tvrdení sa nezakladá na pravde. Budova Auparku je postavená v zmysle stavebného povolenia a riadne skolaudovaná, stavba sa správa normálne a nevykazuje žiadne známky odchýlok mimo normálu,“ povedala nám hovorkyňa Auparku Mária Juritková.

„Takéto tvrdenia sa používali už aj v minulosti pri viacerých väčších investičných projektoch, najmä obchodných centier, že v nich napríklad straší, zateká a podobne. Ide o poplašné správy z tej istej kategórie, ako donedávna kolovali pochybnosti o tom, či investor dokáže zabezpečiť bankové financovanie na košický Aupark, pričom ten je dnes otvorený a návštevníci sú v bezpečí. V tejto veci podávame aj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre šírenie poplašnej správy," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu