Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Strach v žilinskom nákupnom centre: Blúdi po ňom duch bez tváre?

Duch, či nástroj konkurenčného boja? Zobraziť galériu (3)
Duch, či nástroj konkurenčného boja?

BRATISLAVA - Hororové príbehy sa šíria o rok starom nákupnom centre v Žiline. V kontroverznom komplexe, ktorý vystavali na mieste stredovekej fary, vraj blúdi nebezpečný duch bez tváre. Množstvo ľudí tvrdí, že pocítili jeho prítomnosť a v strachu zostávajú aj SBS-kári. Ide o povery, pomstu záhrobia za znesvätenie miesta, či konkurenčný boj?

Najdesivejšie sú príbehy o príslušníkoch SBS, ktorí obchodné centrum Mirage v noci strážia. "Dvaja dali výpoveď po tom, keď zakričali na ženu, ktorá nemala v obchode čo hľadať. Otočila sa a bola bez tváre," hovorí jeden zo Žilinčanov. 

"Upratovačka, ktorá v noci umývala garážové priestory, vraj videla niečo ako bielu postavu prejsť cez stenu. Žena hneď po tom ako uvidela ducha spadla na zem, rozplakala sa a prišla pre ňu polícia,"  kontruje iný.

"Je to pravda! Moja mama robí v nemocnici a sú tam dvaja SBS-kári z Mirage, ktorí tvrdia, že o polnoci sa tam zjavujú duchovia,"  snažil sa v internetovej diskusii o najsilnejší argument tretí Žilinčan. Ďalší sa dušujú, že videli ako sa v noci v halách "rozhadzujú stoličky a v kinách sa dejú čudné veci."

OC Mirage: Strašia tu duchovia?

Strach v žilinskom nákupnom
Zobraziť galériu (3)

Mladá žena, ktorá robí počas dňa v jednom z obchodov v komplexe, potvrdila, že medzi zamestnancami sa šíria zlovestné chýry. "Cez SBS-kára prešiel akoby studený vánok. Následne zbadal bielu ruku na pleci. Dostal infarkt a prebral sa v nemocnici. Neviem, či je to pravda, ale jedno je isté. Strážcovia sa tam striedajú ako na bežiacom páse," tvrdí.

Niekoľko pracovníkov už dalo výpoveď. Údajne preto, že po príšerných zážitkoch už v komplexe nedokážu pracovať. Skeptici oponujú, že ich k rozhodnutiu dohnali nízke platy a zlé pracovné podmienky.

Ide naozaj o paranormálne javy, alebo má celý humbuk okolo Mirage prozaické vysvetlenie? "Je to obyčajný reklamný ťah konkurencie pred sviatkami. Ľudia sa budú báť chodiť do Mirage a pôjdu radšej do Auparku," myslí si jeden zo žilinských skeptikov.

Centrum vybudovali na zvyškoch stredovekých stavieb

Strach v žilinskom nákupnom
Zobraziť galériu (3)

Duchovia mátajú v nákupnom centre preto, že ho postavili na stredovekom pohrebisku, šepká sa po meste. Nie je to celkom pravda. Na mieste, kde v novembri 2010 otvorili Mirage, sa našli zvyšky fary a stredovekého hradu. Developerský zámer prevážil nad snahou spraviť z fary kultúrnu pamiatku a jej zvyšky sa rozobrali. Množstvo miestnych tento necitlivý prístup nahneval. 

K situácii sa vyjadril aj manažér OC Ivan Solenský. "Nič také, ako strašenie a pohyb duchov po našom obchodnom centre sa nedeje,"  vyhlásil. Veľmi rád by však poďakoval ľuďom, ktorí takú fámu vymysleli, "lebo v rámci konkurenčného boja s ostatnými nákupnými centrami spôsobil, že o nás hovoria všetci Žilinčania aj ľudia zo širokého okolia."

Z pracovníkov SBS bol podľa neho hospitalizovaný len jediný muž, aj to po úraze kolena pri thajskom boxe. "Inak neboli žiadne iné hospitalizácie," dodal Solenský.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu