Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Astronomická pokuta za opravu školy, BSK zaplatí 820 tisíc!

Predseda BSK Pavol Frešo
Predseda BSK Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Úrad pre verejné obstarávanie udelil Bratislavskému samosprávnemu kraju pokutu vyše 820-tisíc eur v súvislosti s rekonštrukciou budovy gymnázia na Grösslingovej ulici v Bratislave. Informoval o tom na dnešnom mimoriadnom brífingu predseda kraja Pavol Frešo.

Pokuta bola udelená za zmluvy a dodatky, ktoré podpísal Frešov predchodca Vladimír Bajan. Bratislavská župa hneď po nástupe nového vedenia tento kontrakt zredukovala, a to z vyše 23 miliónov eur na 20,7 mil. eur, uviedol Frešo. Oprava školy mala podľa hovorkyne kraja Ivety Tyšlerovej pôvodne stáť sedem miliónov eur, bývalé vedenie kraja cenu dodatkami navýšilo o ďalších 16 miliónov.

Frešo ďalej uviedol, že kraj na Úrad pre verejné obstarávanie podal kvalifikovaný rozklad a úrad má rozhodnúť, či pokutu zníži. Samotná kontrola sa podľa Freša začala ešte za bývalého vedenia a ako dodal, nevie, ako je možné, že jeho predchodcovia podpisovali také zmluvy, aké podpisovali. „Konanie predchádzajúceho vedenia naozaj nechápem,“ dodal Frešo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu