Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fico ignoruje Mečiara

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Šéf HZDS už odmieta ďalej tolerovať Ficov nezáujem. Na plné ústa prejavil svoju nespokojnosť s tým, že zásadné veci nie sú prerokované na Koaličnej rade. Naposledy sa riadne v trojici stretli pred mesiacom!

Odvtedy si Fico so Slotom podelili teplé miestečka v predstavenstvách a dozorných radách. Podľa informácií Nového Času sa rozhodovalo bez Mečiara, dodatočne ho len informovali o výsledku. Rozdeliť sa vtedy malo asi šesťsto miest, pričom HZDS z toho dostalo asi dvadsiatku!

„Fico robí chybu. Komunikácia zlyháva,“ pripustil podpredseda HZDS Milan Urbáni. Zvlášť, keď je v hre podpora takého dôležitého zákona, akým je rozpočet na budúci rok. Mečiar sa už vyhrážal aj tým, že ho nepodporia. „Koaličná zmluva síce hovorí, že sa dohodneme, ale strany si chcú plniť aj svoj program,“ vysvetlil Urbáni výhrady HZDS.

Financmajster Počiatek bude podľa neho musieť ustúpiť najmenej v dvoch zásadných bodoch. Hnutie trvá na zachovaní 2 % z dane z príjmu pre mimovládne organizácie, ako aj na paušálnych náhradách pre živnostníkov vo výške 60 %. „HZDS nebude večne ustupovať,“ uzavrel Urbáni. Minister financií už avizoval zmeny v návrhu rozpočtu. Tomu všetkému sa dalo predísť diskusiou na Koaličnej rade, ktorej sa Fico vyhýba.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu