Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smutná streda v Košiciach: Na uliciach zomierali dôchodcovia!

Auto, ktoré zrazilo starú pani z Barce Zobraziť galériu (5)
Auto, ktoré zrazilo starú pani z Barce

BRATISLAVA/KOŠICE - Životy babičky (†81) z Barce aj staršieho muža (†64) z Michaloviec si dnes vyžiadali nehody v metropole východu. V oboch prípadoch išlo o chodcov, ktorí prechádzali cez cestu. Polícia vyzýva k opatrnosti a odporúča reflexné prvky.

Prvé nešťastie sa stalo dnes o pol šiestej ráno v košickej štvrti Barca. Miestna starenka tam prechádzala cez cestu mimo priechodu pre chodcov. Nevšimol si ju mladík (25) za volantom VW Polo.

"Vodič v ľavom jazdnom pruhu chodkyňu zachytil prednou časťou vozidla. Chodkyňa po náraze spadla na vozovku, kde ostala ležať. Chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla," uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. K nešťastiu došlo na ulici Osloboditeľov, pri benzínke.

O tri a pol hodiny skôr vyhasol život staršieho chodca na Štefánikovej ulici. Mužovi nepomohlo ani to, že cez cestu prechádzal po priechode. Zrazil ho mladý muž (22) zo Sabinova, ktorý sedel v aute Opel Astra.

"Vodič viedol vozidlo v smere od Palackého k Továrenskej ulici v pravom jazdnom pruhu, pričom pred križovatkou s ulicou Kasárenské námestie na priechode pre chodcov zachytil chodca, ktorý prechádzal po priechode pre chodcov z ľavej strany v smere jazdy vozidla.  Chodec pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol," dodala hovorkyňa. Alkohol u zosnulého budú zisťovať pri pitve.

Chodci sú najzraniteľnejším článkom medzi účastníkmi cestnej premávky, pripomínajú policajti. Zároveň apelujú na chodcov, aby za zníženej viditeľnosti používali reflexné prvky na oblečení. Aj taká maličkosť totiž môže zachrániť život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu