Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tajná dohoda: Premiérka sa ospravedlní Hedvige Malinovej!

Hedviga prešla detektorom lži Zobraziť galériu (4)
Hedviga prešla detektorom lži

BRATISLAVA - Megakauza okolo bývalej študentky Hedvigy Malinovej, ktorú mali v roku 2006 dobiť neznámi vyholení muži a popísať jej oblečenie protimaďarskými heslami, sa možno chýli ku koncu. Podľa informácií Sme sa jej štát plánuje ospravedlniť. Nebude to však zadarmo.

Včera sme informovali o výsledkoch z detektoru lži, ktoré Hedviga absolvovala v Izraeli ešte v roku 2006, teda predtým, ako ju začali stíhať za krivú výpoveď. Na všetky štyri otázky podľa expertov odpovedala pravdivo. To je však v rozpore s tvrdeniami exministra Smeru Roberta Kaliňáka aj bývalého šéfprokurátora Dobroslava Trnku. Tí dievčaťu nikdy neuverili.

Podľa zdrojov Sme sa na ospravedlnení včera dohodli ministri a to vo všetkej tajnosti. Informáciu nechcel potvrdiť vládny kabinet ani Hedvigin hovorca Roman Kvasnica. Dôvodom môže byť, že ospravedlnenie nebude tak nezištné.

Hedviga, ktorej prípad sa dostal až pred Európsky súd pre ľudské práva, sa údajne bude musieť zrieknuť žaloby aj odškodného. Advokát Kvasnica však bude spokojný aj keď už "Hedvige dajú pokoj" a keď prokuratúra zastaví trestné stíhanie proti nej.

Informácia o ospravedlnení rozladila exministra Kaliňáka. „Je úplne nepochopiteľné, že sa niekto chce ospravedlniť človeku, ktorý svojím nebotyčným klamstvom vtiahol Slovensko do problémov,“ uviedol včera.

Výsledky z detektoru lži:

Prvá otázka: "Vymysleli ste si príbeh s napadnutím v parku z 25. augusta 2006?" "Nie," odpovedala Hedviga.
Druhá otázka: "Povedali vám dvaja mladí muži pri napadnutí v parku „na Slovensku po slovensky?“ Hedviga: "Áno."
Tretia otázka: "Napísali ste si vy alebo niekto na základe vašej žiadosti na blúzku „Maďari za Dunaj“ a „SK bez parazitov?“ Hedvigina odpoveď: "Nie."
Štvrtá otázka: "Poslali ste poštou domov spomínané dokumenty alebo vám ich poslal niekto, koho poznáte?" Odpoveď: "Nie."

Čo sa vlastne prihodilo:

Incident, ktorý nadlho rozdelil slovenskú spoločnosť, sa odohral v auguste 2006. Vtedy 23-ročné dievča, ktoré išlo na skúšku, prepadli v Nitre dvaja holohlaví muži. Dokopali ju a počarbali jej oblečenie protimaďarskými heslami.

V tom období boli horúcou témou domácej politiky maďarsko-slovenské spory, takže prípad vyvolal veľkú mediálnu pozornosť.  Už v septembri však policajti zastavili vyšetrovanie. Extrémistický útok sa podľa nich nestal.

V máji 2007 polícia Hedvigu obvinila z krivej výpovede a krivej prísahy. Podľa advokáta Kvasnicu doteraz nevedia, z čoho je vlastne odvinená. V prípade padali aj ďalšie trestné oznámenia, dokonca na vtedajšieho premiera Fica, ktorá mal nezákonne nahliadnuť do spisu. Hedvigin prípad sa dostal až na európsky súd do Štrasburgu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu