Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Figeľ: Vyhlásenie SaS je nezodpovedné, oslabuje premiérku

Ján Figeľ Zobraziť galériu (2)
Ján Figeľ

BRATISLAVA - KDH je prekvapené, že ich koaliční partneri zo SaS "predčasne, jednostranne a demonštratívne" ukončili debatu o možnosti schválenia eurovalu vládnou koalíciou.

"Takéto vyhlásenia považujeme za nezodpovedné, oslabujúce premiérku a vládu SR. Určite to tiež neprispieva ku konštruktívnej pozícii Slovenska v rámci eurozóny," konštatoval dnes prvý podpredseda vlády a šéf KDH Ján Figeľ. Zároveň dodal, že referendum v tejto otázke by bolo "drahým marketingom", ktorý by platili občania.

Šéf liberálov Richard Sulík dnes v prítomnosti všetkých poslancov SaS jednoznačne deklaroval, že jeho strana euroval v žiadnom prípade nepodporí. Tento postoj strana plánuje uplatniť aj v prípade, ak by sa hlasovanie o finančnom mechanizme spojilo s dôverou vládnemu kabinetu.

O tom, že takýto vývoj situácie je reálny, dnes hovoril šéf rezortu financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS). Predsedníčka vlády Iveta Radičová (SDKÚ-DS) mala podľa neho na zasadnutí v Častej-Papierničke minulý týždeň hovoriť o svojom zámere spojiť hlasovania v prípade, že SaS neprijme kompromisný návrh zvyšku koalície. "Takúto silnú ponuku SaS dostala a Richard Sulík ju spakruky odmietol," uviedol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu