Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vyvlečie sa Kvorka z obvinení? Už ho stíhajú len za spoluúčasť!

Kvorka a osada Bambusky
Kvorka a osada Bambusky

BRATISLAVA/ŽILINA - Povesť poriadneho záletníka mal okresný šéf Smeru a bývalý poslanec Ján Kvorka (55). Jeho výlety za mladou Rómkou Zdenkou Toráčovou (17) ale nabrali nečakaný spád. Dostal sa do konfliktu s jej priateľom Jánom Lackom (21), ktorý sa neskončil dobre. Kvorku najprv chránila imunita, ale voľbách sa očakával súd. Prípad sa však ťahá už roky.

Kvorka mal za svojou mladučkou múzou chodiť do martinskej rómskej štvrte Bambusky. To sa nepáčilo jej priateľovi, ktorý regionálnemu politikovi rozbil auto. Kvorka ho mal za to aj so synom vyhľadať, naložiť ho do garáže a poriadne zbiť.

Celá vec sa zdala jasná. "Okolnosti vyplývajúce zo zadovážených dôkazov jednoznačne nasvedčujú, že Ján Kvorka spoločne s Miroslavom K. a Jozefom R. dňa 21. 4. 2006 násilím naložili Jána Lacka do vozidla, odviezli ho do skladu, kde ho bitím nútili, aby zaplatil za to, že rozbil čelné sklo na vozidle Jána Kvorku, čím mu spôsobili viaceré zranenia,“ uviedla po incidente martinská prokuratúra.

Poslancovi hrozilo za obmedzovanie osobnej slobody až osem rokov za mrežami. Kvôli jeho poslaneckej imunite však polícia nemohla konať. Keď sa však po ďalších voľbách nedostal do parlamentu, zdalo sa, že sa vec môže dostať pred súd.

Policajti prípad vyšetrili a na začiatku marca 2011 poslali na martinskú prokuratúru. O pár týždňov ho však dostali späť na dopracovanie. "Dôvodom na vrátenie veci bol nedostatočne zistený skutkový stav ako aj procesné nedostatky," uviedol pre Topky hovorca krajskej prokuratúry Milan Cisárik.

Policajti teda spis doplnili a v polovici augusta poslali opäť na okresnú prokuratúru. "Právna kvalifikácia bola zmenená zo zločinu obmedzovania osobnej slobody na spolupáchateľstvo na zločine obmedzovania osobnej slobody a pokuse prečinu ublíženia na zdraví," informoval Cisárik. Prokurátor čaká, kým uplynie zákonná lehota na podanie doplňujúcich návrhov a rozhodne o tom, či sa na exposlanca konečne podá obžaloba.

Kvorka prípad odmietol komentovať. "Ja sa nevyjadrujem k týmto veciam. V žiadnom prípade," uviedol.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu