Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Za vyvraždenie gangu pápayovcov nikoho nepotrestajú

Mŕtvoly pápayovcov, Sátor a Raiszovci
Mŕtvoly pápayovcov, Sátor a Raiszovci

BRATISLAVA - Poprava desiatich členov pápayovského gangu spred dvanástich rokov nemá oficiálneho vinníka. Aspoň takého, ktorý je nažive. Krajský súd najhorší mafiánsky masaker v slovenskej histórii potichu uzavrel, informuje Sme.

Podľa polície boli katmi mafiánov bratia Szilárd a Csaba Raiszovci. Tých však už niekto stihol umlčať. Ich telá objavili a vykopali v marci tohto roku.

Ich údajný objednávateľ, naslávne známy boss Ľudovít "Lajos" Sátor, je tiež pravdepodobne mŕtvy. Od konca minulého roka ho nevidela ani jeho bývalá manželka. Ľudia zo Sátorovho okolia, ktorí majú záujem o majetok svojho bossa, jej vraj prezradili, že už nie je medzi živými.

„Na neverejnom zasadnutí senát zastavil trestné stíhanie proti obžalovaným Szilárdovi R. a Csabovi R.,“ uviedla pre Sme hovorkyňa trnavského súdu Jana Kondákorová. Popraviť ich mali na Sátorov pokyn dvaja najatí vrahovia zo zahraničia, ktorí iheď po vykonaní "práce" ušli.

Na mieste mal byť s nimi aj Arpád Szamaránsky. Svedčiť už tiež nebude, pretože v roku 2005 zahynul. Údajne pri autonehode.

Samotný boss Sátor ušiel zo Slovenska v roku 2002. Neoficiálne ale chodil za svojou rodinou a bolo ho možno vidieť v Dunajskej Strede a ďalších mestách svojho formálneho rajónu. Zmizol pred koncom tohto roka. Šéf polície Jaroslav Spišiak vyhlásil, že nemôžu vedieť, či je mŕtvy, kým nebudú mať jeho telo. Predpokladá sa však, že ho tiež popravili.

„Je po ňom stále vyhlásené pátranie na základe viacerých zatýkacích rozkazov pre obvinenia zo závažnej trestnej činnosti,“ informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Čo sa vlastne v roku 1999 v dunajskostredskom bare Fontána stalo? Krátko po siedmej večer vtrhli do podniku traja zamaskovaní muži so samopalmi. Vykríkli, že ide o policajnú akciu. Miestny boss Tibor Pápay so svojimi kumpánmi prestal hrať karty a čakal, čo sa bude diať.

Boli to však posledné sekundy jeho života. Dvaja ozbrojenci začali do údajných mafiánov strieľať. Útočníci zabili desať ľudí a po masakri zmizli v uličkách mesta. V mnohých rodinách v meste sa tej noci otváralo šampanské, pretože pápayovci boli známi brutálnymi metódami "podnikania." 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu