Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Jeden zo sýkorovcov sa priznal, teraz sa bojí o život!

Sýkorky na pezinskom súde Zobraziť galériu (5)
Sýkorky na pezinskom súde

BRATISLAVA/PEZINOK – O svoj život aj o život svojej rodiny sa bojí Jaroslav P., jeden z dvoch sýkorovcov, ktorí sa dnes na špecializovanom súde čiastočne priznali. Požiadal o výsluch bez účasti svedkov a senát mu vyhovel.

Jaroslav sa dnes na pojednávaní čiastočne priznal. Súd však neprijal jeho vyhlásenie ku všetkým bodom, ale iba k nelegálnej držbe častí zbrane, 33 kusov streliva a 19 dávok marihuany. V ostatných bodoch, ktoré sa týkajú účinkovania v zločineckej skupine, vydieračského únosu a hrubého nátlaku je potrebná jeho ďalšia výpoveď.

Ako prvého z obžalovaných súd vypočul Milana B. "Nikdy som nebol členom zločineckej skupiny, ani som nevedel, že existuje," vyhlásil Milan B. Tvrdenia kľúčového svedka Radovana Geriča označil za klamstvá. "Chráni si vlastnú kožu," povedal Milan, ktorý čelí okrem iného obžalobe z členstva v zločineckej skupine a hrubého nátlaku.

Vo februári 2009 policajti pri akcii zadržali desiatich údajných členov sýkorovského gangu. Martin "Rus" Bihári, ktorý má byť jedným z bossov skupiny, unikol a dodnes sa ho nepodarilo vypátrať.

Obžaloba je podaná za 16 skutkov, z toho 12 spáchaných zločineckou skupinou. Väčšine obžalovaných hrozia tresty odňatia slobody od 20 do 25 rokov väzenia alebo na doživotie. Obvinení sú stíhaní za zosnovanie zločineckej skupiny, vydieračský únos, kedy od brata poškodeného pýtali 66,3 tisíca eur, vyberanie výpalného, podvod, nedovolené ozbrojovanie a iné trestné činy.

Ako svedkovia sú v tomto procese navrhnutí viacerí ľudia označovaní za bossov slovenského podsvetia. Niekoľko dní pred začiatkom procesu na ŠTS spáchal vo väzení samovraždu obvinený Róbert Botló. Jeho obhajca dával vinu nátlaku zo strany vyšetrovateľov a prokuratúry, tí to odmietli..

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu